Naslovna » Hrvatska » OREPIĆ POTVRDIO: Policijski USKOK, u vrijeme Ostojića, obrađivao je Linića za potrebe SDP-a
ostojić, sabor

OREPIĆ POTVRDIO: Policijski USKOK, u vrijeme Ostojića, obrađivao je Linića za potrebe SDP-a

Share Button

Ministarstvo unutarnjih poslova potvrdilo je da se protiv bivšeg ministra financija Slavka Linića u vrijeme bivše vlade i ministra Ranka Ostojića provodila obrada Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK), objavio je Nacional.

Navode da posjeduju dokumente koji to dokazju.

Izvor koji je Nacionalu dostavio te dokumente tvrdi da oni pokazuju da je SDP doista koristio sigurnosni aparat u obračunu s političkim protivnicima.

Prema tvrdnjama tog izvora, to pokazuje Očitovanje koje je Ministarstvo unutarnjih poslova 4. svibnja ove godine uputilo Odboru za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora, kojem je na čelu Ranko Ostojić, bivši SDP-ov ministar unutarnjih poslova, kojeg je Slavko Linić optužio da je, s bivšim premijerom Zoranom Milanovićem, zloupotrebljavao sigurnosne službe te da im je pritom kao glavni operativac posao odrađivao tadašnji šef PNUSKOK-a Mario Bertina.

Očitovanje je za MUP izradilo Ravnateljstvo policije, potpisao ga je glavni ravnatelj policije Zvonimir Vnučec, a ministar Orepić istog je dana taj dokument proslijedio saborskom odboru kojim predsjeda Ranko Ostojić.

Isti taj odbor na čelu s Rankom Ostojićem tražio je od MUP-a očitovanje i to na temelju Dopune zahtjeva za kontrolu i nadzor policije koji im je 21. ožujka uputio Slavko Linić.

Linić je tvrdio da je PNUSKOK protiv njega vršio “lažnu obradu s nemogućim konstrukcijama i očitom namjerom diskreditiranja njega i njegove obitelji.

MP/foto:fah

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

martina-dalic-niko-dalic

HOĆE LI MARTINA DALIĆ ODLUČIVATI O INI!? Njen suprug za četiri Vlade član je Uprave INA-e

NIKO DALIĆ, suprug Martine Dalić, novimenovane ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade, član je Uprave Ine …

-->