Naslovna » Naslovna » Ovo su dokumenti SIS-a koji potvrđuju: Goran Radman bio je suradnik KOS-a JNA
radman, kos, naslovna

Ovo su dokumenti SIS-a koji potvrđuju: Goran Radman bio je suradnik KOS-a JNA

Share Button

UZALUD je Goran Radman na sudu dokazivao da nije bio suradnik KOS-a, zloglasne tajne službe JNA, agresorske vojske na Hrvatsku.

Maxportal je posjedu dokumentacije Sigurnosno informativne službe (SIS) MORH-a u kojoj stoji da je Goran Radman u jesen 1991. bio suradnik KOS-a. Bitka za Vukovar ulazila je u drugi mjesec.

Radmanu će trajno ostati nadimak ‘Labrador’ . (Labrador zvala se operacija podmetanje eskploziva na židovsko groblje u Zagrebu 1991. kojom se Hrvatska htjela prikazati kao fašistička država.)

Da su i na HRT-u upoznati s tim dijelom biografije glavnog ravnatelja HRT-a prva je posvjedočila Hloverka Novak Srzić u intervju Jutarnjem listu (Radman je taj koji uništava HTV, a ja iznajmljujem obiteljsku kuću da bih preživjela Jutarnji list, 13.06.2015.). Hloverka je dobila otkaz na HRT-u da bi se posijala atmosfera straha i pokazalo kao završavaju novinari koji misle vlastitom glavom, a za progon s nacionalne tv kuće krivila je Radmana, Josipovića i Milanovića.

“Moram konstatirati da se smatram žrtvom Milanovićeve politike. Zbog javno izrečenog različitog stava u naponu snage završila sam u mirovini koju plaćaju porezni obveznici. To je to njegovo uvođenje reda. Uvođenjem reda često se hvali i ravnatelj Radman kojega od milja na Prisavlju zovu Labrador, a ja se uvijek sjetim riječi bivšeg potpredsjednika Vlade Radimira Čačića koji je kazao kako je ‘najveći red u mrtvačnici’ – kazala je Novak-Srzić.

Da je Goran Radman bio agent agresorske vojske prvi je prije nekoliko godina objavio Hrvatski tjednik Ivice Marijačića pozvavši se na dokumentaciju SZUP-a. Objavio je i preslike izjave Radenka Radojčića, agenta KOS-a aktivnog u operaciji Opera. Opera je bio kodni naziv ‘Operativne grupe za propagandni rad’ KOS-a. Formirana je u listopadu 1991. godine, činilo ju je petnaestak novinara, snimatelja i tehničara, cil je bio propagandni rat protiv Hrvatske. Opera je formirala su Komunističku sekciju HDZ-a, pisali su lažne letke HOS-a, optuživala dr. Tuđmana za izdaju, širili paniku…. ( O tome upravo slušam Vladimira Šeksa u emisiji Nedjeljom u dva kojemu je KOS pokušao podvaliti da planira likvidirati predsjednika Tuđmana… )

Informaciju da je Goran Radman agent KOS-a objavili i mnogi drugi mediji, među kojima i Maxportal. Radman to nikada nije demantirao. Tek je u opširnom intervju Jutarnjem listu u travnju 2015. godine zanijekao da je bio suradnik KOS-a, naglasivši da je branitelj Domovinskog rata.

Bio je to svojevrsni odgovor predsjedniku Hrvatske stranke prava Danielu Srbu koji ga je prozvao da se očituje na tu temu:

“Hrvatska država i njene institucije dopustile da na ovo mjesto dođe netko tko ima sumnjivu prošlost, jer bi to bio radikalan šamar demokraciji. To za mene zvuči i uvredljivo kao osobu koja je cijeli život posvetila svojoj profesiji i struci i u svemu što je radila ostavila vidljivog traga. Govoriti mi nešto tako zvuči ne samo uvredljivo, već i opasno i prijeteće. Zvuči kao poziv na odmazdu.

Kao branitelj Domovinskog rata žao mi je kada pojedinci zloupotrebljavaju pristup javnosti i svoj politički utjecaj, kao što je i gospodin Srb, i daju si za pravo izgovoriti neodgovorne javne optužbe, a da ih prije ne provjere. Uostalom, ja sam zbog toga u nekim sudskim tužbama tražio i dobio pravnu zaštitu od takvih neutemeljenih optužbi..”

Zbog video izjave “Goran Radman bivši i daljnji suradnik KOS-a”  Radman je tužio Marka Franciskovića, dopredsjednika udruge Pravednik, i dobio prvostupanjsku presudu. Radmanu je to dalo krila, a onda se pojavio novi dokument, ovjerena izjave pukovnika Milana Damjanovića, visoko rangiranog djelatnika KOS-a, koji potvrđuje da je Radman 80-ih godina često pohodio tajne sobe KOS-a i razgovarao pukovnikom Radivojem Đenadićem.

“Ja, pukovnik u penziji MILAN DAMJANOVIĆ, iz Beograda izjavljujem da sam GORANA RADMANA viđao osamdesetih godina u prostorijama Obavještajnog centra Druge uprave GŠ JNA VP 1122-6 u razgovoru s načelnikom Centra, pokojnim pukovnikom Radivojem Đenadićem”.

radman-kos, izjava puk, damjanović

Objavljeni dokument mogao bi bitno utjecati na daljnji tijek sudskog procesa Radmana i Pranciskovića, a novi dokument u posjedu redakcije Maxportala bez ikakve dvojbe potvrđuje da je su obavještajne službe Ministarstva obrane RH utvrdile da je Goran Radman, trenutačni glavni ravnatelj Hrvatske radio televizije, suradnik KOS-a JNA, protuobavještajne službe agresorske vojske na Hrvatsku.

Radman kos, crno
Bitka za Vukovar već je trajala mjesec dana, a SIS je zabilježio da je Goran Radman suradnik KOS-a

 

Na izvješću SIS-a nalaze se i neka druga javnosti vrlo poznata imena –  veleposlanici, novinari , političari – no nisu svi među živima, pa su iz tih razloga njihova imena zatamnjena.

M. Marković/Foto:

 

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

martina-dalic-niko-dalic

HOĆE LI MARTINA DALIĆ ODLUČIVATI O INI!? Njen suprug za četiri Vlade član je Uprave INA-e

NIKO DALIĆ, suprug Martine Dalić, novimenovane ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade, član je Uprave Ine …

-->