Naslovna » Hrvatska » Pavković: Veljko Marić je zanemaren i bolestan, gore mu je u Glini nego u zatvoru u Srbiji
kapetan dragan, veljko maric

Pavković: Veljko Marić je zanemaren i bolestan, gore mu je u Glini nego u zatvoru u Srbiji

Share Button

Hrvatskom branitelju Veljku Mariću u Glini je uskraćeno pravo na liječenje a ratni zločinac Kapetan Dragan, u splitskom zatvoru hvali hranu i smještaj, naručuje teleće pečenje i uživa u 22 vrste voća

Riječ je o bolesti prostate, koja ga muči još od kad je bio na robiji u Srbiji. Vjerovao je da će mu po povratku u Hrvatsku pomoći, ali očito ništa se od toga nije dogodilo, pa čak se sumnja da su ga namjerno i krivo liječili – rekla nam je u telefonskom razgovoru ogorčena njegova supruga Marijana, koja je potom i dodala da je dosad jedino za njega bolje što  nije u Srbiji, već u Hrvatskoj.  Ostalo je isto, ili samo malo drugačije.

Kad su ga dopremili u Hrvatsku na nastavak služenja kazne od 12 godina mnogi su obećavali brda i doline. Međutim, slučaj Marić je vrlo brzo zaboravljen, bez obzira što sva sudska dokumentacija govori o nepoštenom suđenju, bez pravovaljanih dokaza.

Uostalom, tko se bolje želi upoznati sa svim onim što se događalo s mojim suprugom može to pogledati i u vašoj knjizi „Veljko Marić- nisam kriv“, koja je u nakladi tvrtke „Tonimir“ objavljena ove godine.

“Kad je bio na robiji u Srbiji bio je u mogućnosti telefonom nazvati „koga je htio“, a otkako je u Glini čak i telefonski pozivi su mu ograničeni, pa može jedino dobiti mene, odvjetnika i gotovo više nikoga. Mnogi su ga željeli i posjetiti, ali ovdje su mu i posjete strogo ograničene. Ne, ja više ne znam kome bi se obratila za pomoć.

Neću i ne mogu dozvoliti da moj suprug, bez obzira što je u zatvoru, toliko pati”, kazala je Veljkova supruga Marijana Lončarević-Marić.

Hrvatskom branitelju Veljku Mariću u Glini je uskraćeno pravo na liječenje, a ratni zločinac Kapetan Dragan u splitskom zatvoru hvali hranu i smještaj, naručuje teleće pečenje i uživa u 22 vrste voća.

Mladen Pavković/Foto:FaH


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

sesvete-ocevid

UHIĆEN DVOSTRUKI UBOJICA IZ DUBRAVE! Motiv ubojstva – svađa sa sinom i otmica djeteta

POLICIJA je uhitila muškarca D. B. kojega sumnjiči da je sinoć u zagrebačkoj Dubravi nožem …

-->