Naslovna » Naslovna » Peti izbor NBA drafta: Hezonja u Orlandu, plaća za prvu godinu 3,1 milijuna dolara
mario hezonja

Peti izbor NBA drafta: Hezonja u Orlandu, plaća za prvu godinu 3,1 milijuna dolara

Share Button

Hrvatskog košarkaškog reprezentativca i igrača Barcelone Marija Hezonju noćas je na NBA draftu u New Yorku kao peti izbor prve runde izabrao Orlando Magic.

Hvala Orlando Magicu što je ispunio moj san. Sretan sam što ovaj trenutak mogu podijeli sa svojom obitelji, napisao je Hezonja na svojem Instagram profilu.

Dvadesetogodišnji Dubrovčanin tako je postao najviše izabrani hrvatski košarkaš u povijesti. Nadmašio je reprezentativnog suigrača Darija Šarića, kojeg je Orlando na prošlogodišnjem draftu izabrao kao 12. u prvom krugu, a potom ga poslao u Philadelphiju.

Hezonja nije prisustvovao NBA draftu u Barclays Centeru u Brooklynu jer je zbog obaveza prema već sada bivšem klubu ostati u Barceloni.

Hezonja ima klauzulu u ugovoru s Barcelonom o odšteti u visini od 2 milijuna američkih dolara. NBA klub ne može platiti više od 500.000 dolara odštete, a razliku mora platiti igrač iz svojeg ugovora. Orlando tako može dati 500.000 dolara, a ostatak bi morao platiti Hezonja, koji kao peti izbor, ima plaću za prvu godinu 3.117.900 dolara.

Prvi izbor je bio je krilni centar Karl-Anthony Towns (19) i on bi trebao igrati za Minnesotu. S druge su pozicije Los Angeles Lakersi uzeli braniča D’Angela Russella (19).


Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

hercegovaski_franjevci-molitva

MARKO LJUBIĆ: Huda jama nad Hrvatskom – gradimo li kuću na pijesku ili na stijeni

KOMEMORACIJA i pokop žrtava komunističkih zločina nakon Drugog svjetskog rata u Mariboru, milijunima Hrvata, bez …

-->