U nastavku susreta ritam je malo pao i više nije bilo previše uzbuđenja pred vratima Subašića i Babacana. Od 30. minute Turska je bila nešto bolja, ali bez konkretne prijetnje.

U drugom poluvremenu prvu priliku imali su Turci. Sahin je u 56. minuti odlično ubacio u kazneni prostor gdje je usamljeni Burak Yilmaz glavom pucao pored gola. Uzvratila je Hrvatska dvije minute kasnije. Modrić je sjajno prošao kroz tursku obranu i uposlio Perišića koji je gađao suprotni kut, ali je promašio.

U 74. minuti s ruba kaznenog prostora zaprijetio je i Brozović, ali je loše pucao. Nažalost, minutu kasnije Turska je povela. Oguzhan Ozyakup je pucao s 20-tak metara, Subašić je loše reagirao kratko odbivši loptu na koju je natrčao Cenk Tosun i poentirao za vodstvo.
Samo tri minute poslije bilo smo korak do izjednačenja. Modrić je još jednom sjajno prošao svog čuvara i gurnuo loptu do Mandžukića koji je pucao iz prve, ali je Topal blokirao njegov udarac.
 ..
Do kraja susreta Hrvatska je pritiskala, ali nije ozbiljnije ugrozila turska vrata.
..
U preostalim susretima iz naše skupine Island je pobijedio Ukrajinu 2:0 golovima Gylfija Sigurdssona (47, 67), dok je Finska bila bolja od Kosova 1:0 golom Pukkija (84).
 …
Nakon osam kola na ljestvici skupine I vodi Hrvatska sa 16 bodova, koliko ima i drugi Island. Treća Turska i četvrta Ukrajina imaju po 14 bodova. Peta Finska ima sedam, a posljednje Kosovo jedan bod.
Kvalifikacije završavaju u listopadu s posljednja dva kola. Hrvatska će 6. listopada ugostiti Finsku, a tri dana kasnije će u posljednjem kolu gostovati u Kijevu protiv Ukrajine.

TURSKA – HRVATSKA 1:0

ESKISEHIR. Stadion Eskisehir Yeni – 34,560 gledatelja; Sudac: Viktor Kassai (Mađarska)
Strijelci: 1:0 Tosun (75)
Žuti kartoni: Tosun, Calhanoglu / Kalinić, Perišić, Badelj, Brozović
Crveni kartoni:

TURSKA: Babacan – Ayhan, Topal, Soyuncu, Erkin – Calhanoglu, Sahin (od 87. Yokuslu), Ozyakup, Turan (od 71. Mor) – Yilmaz (od 82. Tufan), Tosun
HRVATSKA: Subašić – Vrsaljko (od 84. Čop), Lovren, Vida, Pivarić – Modrić, Badelj – Brozović, Kovačić (od 71. Kramarić), Perišić – Kalinić (od 62. Mandžukić)

Rezultati by SofaScore