Naslovna » Naslovna » Zašto Mile Dedakovića – Jastreba nije bilo u Vukovaru!? Nitko ga nije zvao!
mile dedaković, jastreb

Zašto Mile Dedakovića – Jastreba nije bilo u Vukovaru!? Nitko ga nije zvao!

Share Button

PRVI zapovjednik obrane Vukovara legendarni Mile Dedaković-Jastreb nije bio na obilježavanju 24. obljetnice okupacije Grada Vukovara, odnosno u Koloni sjećanja.

No, nije ni to najgore. Puno mu je teže palo što ga ove godine nitko nije ni zvao, iako mnogi znaju da je već duže vrijeme bolestan i da se prije svega zbog svog zdravstvenog stanja preselio u Novigrad na moru, nedaleko Zadra.

Obično su mu barem poslali obavijest o događanjima u vrijeme obilježavanja okupacije Grada, ali ovoga puta ni telefon nije zazvonio. Jedino je njegov obiteljski dom nazvala jedna tv – novinarka i pitala broj telefona Branka Borkovića– Mladog Jastreba, što je njegova supruga, umjesto njega, vrlo rado učinila.

Vjerojatno me nisu zvali, jer bih im samo „smetao“ – kaže Dedaković. Na to će vjerojatno netko odgovoriti da „nikome“nisu poslali poziv te da  nisu „nikoga“ zvali. Ako je tako, a nije, neka im bude. Koliko sam vidio tijekom televizijskih prijenosa i razgovora s nekim važnim zapovjednicima, ali i braniteljima, od kojih je već „svaki drugi“ heroj, nisam im i nedostajao.

Tko je javno postavio pitanje: gdje je Mile Dedaković-Jastreb?

Ne, ne treba  mene nitko moliti, ali ne trebam se i ja moliti da netko okrene moj broj telefona i da barem pita: kako ste? Taj dan ponosa i slave, ali i neizmjerne tuge, gledao sam sa svojom obitelji kod kuće. Sa suzama. Vidio sam da su se neki došli „naslikavati“, da dolaze samo onda kad se tamo pojave i televizijske kamere.

– Neka im bude – istaknuo je prvi zapovjednik obrane Vukovara i Junak hrvatskog Domovinskoga rata.

Mladen Pavković/foto:M.Gospić,zadarskilist.hr

 

Komentari
Share Button

Pročitajte i ovo!

martina-dalic-niko-dalic

HOĆE LI MARTINA DALIĆ ODLUČIVATI O INI!? Njen suprug za četiri Vlade član je Uprave INA-e

NIKO DALIĆ, suprug Martine Dalić, novimenovane ministrice gospodarstva i potpredsjednice Vlade, član je Uprave Ine …

-->