Holivudska kuhinja: Jennifer ima recept za najukusniji bolognese umak od kojeg miriše cijela kuća

10 listopada, 2020 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Svatko ima svoj recept za umak bolognese i voli ga baš takav, a vrlo ukusan, od kojega miriše cijela kuća, preporučuje holivudska glumica Jennifer Garner.



Osvetnica iz „Peperminta” i dvostruka špijunka iz „Aliasa” recept je posudila od Sare Foster, autorice kuharica i vlasnice restorana Foster’s Market, malo ga prilagodila i dala mu svoj dodir, no to nimalo ne smeta, jer umak je pun okusa, a jednostavan za pripremu i možete ga složiti kao i Jennifer.

Ona kaže da ovakav bolognese  povezuju njenu obitelj ili društvo za koje kuha, a kada treba nahraniti puno gladnih usta, primjerice, kolege iz filmske ekipe, onda jednostavno utrostruči količinu.

Bonus je što joj kuća nakon kuhanja predivno miriši, kaže.

View this post on Instagram

Swipe to see! ➡️ I loved the entire cast of #CampingHBO: warm, talented, smart as anything, funnier than anyone, ever. When everyone came over for dinner I needed warm and cozy — @sara_fostersmarket bolognese. This recipe is a staple at my house, especially when it comes to feeding a crowd. In this case, I tripled the recipe and it turned out perfectly. Bonus: my house smelled amazing! 🤗😁👵🏼 . Tonight is the finale of this wacko show and alas, it’s time to say goodbye. 😭 But every time I have bolognese bubbling on the stove I will be reminded of @juliettelewis @ioneskyelee @sullivangrams @brettgelman @janicza @itsreallychy @bridgeteverett @arturodelpuerto @duncanjoiner #DavidTennant. I love you all. XX . Everyday Bolognese Ingredients: 2 tbs olive oil 2 onions, diced 2 carrots, grated 4 garlic cloves, smashed and minced 2 lbs ground beef Sea salt, freshly ground black pepper 2 tsp dried oregano 2 tsp dried marjoram 2 tsp dried basil 1 cup dry red wine 2 tbs balsamic vinegar 2 (28oz) cans crushed tomatoes 2 tbs tomato paste 2 cups low-sodium chicken or vegetable broth 6 fresh basil leaves, thinly sliced 2 tbs chopped fresh oregano or marjoram . Directions: 1.) Sara calls for onions and carrots to be diced and grated by hand. If you are short on time (or lazy🙋🏻‍♀️) — I’ve found that using a food processor can get you the same result. 2.) Heat oil in a large saucepan until sizzling hot and add onions. Reduce to medium and cook, stirring, until onions are cooked through, about 5 mins. Add carrots, stirring, until tender, 2-3 mins longer. Add garlic, stirring often, 1 min more. 3.) Add beef, breaking it up, and season with salt & pepper to taste. Add dried herbs, stirring, until beef is cooked on the outside but still slightly pink inside, 4-5 mins more. 4.) Add wine and vinegar and cook to reduce slightly, scraping up any brown bits from the bottom, about 2 mins. Add tomatoes and tomato paste. Stir to combine. 5.) Stir in broth and bring to a low boil. Reduce heat to simmer, partially cover and cook, stirring occasionally, until the sauce thickens, about 1 hour. 6.) Remove from heat and stir in fresh herbs before serving. 7.) Yum.

A post shared by Jennifer Garner (@jennifer.garner) on

Potrebni sastojci:

  • 2 jušne žlice maslinovog ulja
  • 2 luka narezana
  • 2 mrkve naribane
  • 4 češnja češnjaka, zgnječena i usitnjena
  • 900 g mljevene junetine
  • morska sol i svježe mljeveni crni papar
  • 2 čajne žličice sušenog origana
  • 2 čajne žličice sušenog mažurana
  • 2 čajne žličice sušenog bosiljka
  • 1 šalica suhog crnog vina
  • 2 jušne žlice balzamičnog octa
  • oko 1500 g pasirane rajčice
  • 2 jušne žlice koncentrata rajčice
  • 2 šalice povrtne ili pileće juhe ili temeljca s malo soli
  • 6 svježih listića bosiljka tanko narezanih
  • 2 jušne žlice natrganih svježih listića origana ili mažurana

Priprema

1. U velikom loncu za pirjanje jako zagrijte ulje, pa dodajte luk.

2. Smanjite na srednju vatru i kuhajte miješajući dok luk ne omekša, oko pet minuta.

3. Dodajte mrkve i miješajte dok ne omekšaju, otprilike 2 do 3 minute.

4. Sada dodajte češnjak, stalno miješajte, pirjajte ga jednu minutu.

5. Vrijeme je za meso, rasporedite ga cijelom površinom posude, posolite, popaprite.

6. Red je na suhe začine. Pirjajte miješajući još pet minuta, odnosno dok meso ne bude kuhano izvana, ali još blago ružičasto iznutra.

7. Ulijte vino i ocat, pa kuhajte da se malo reduciraju, oko dvije minute. Nemojte dopustiti da se jelo uhvati za dno, stalno miješajte. Dodajte pasiranu rajčicu i koncentrat, promiješajte da se sve dobro poveže.

8. Umiješajte juhu (temeljac) i pustite da zakipi, ali ne jako. Smanjite vatru, napola poklopite posudu i pustite da krčka dok se umak ne zgusne, oko sat vremena. Povremeno promiješajte.

9. Maknite s vatre i neposredno prije serviranja pospite svježim listićima začina i uživajte.

Megy M. / Foto: Instagram

 


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->