Osjeti Hrvatsku – projekt s ciljem odgoja mladih da kupuju domaće i kvalitetno

21 siječnja, 2022 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Grupa stručnjaka kreirala je i počinje s projektom Osjeti Hrvatsku s  ciljem odgoja mladih da razumiju i kupuju domaće, ali i da se  promovira kvaliteta onoga što se nalazi na tržištu naše državeKada zaigraju na nogometnom terenu naši Vatreni, čini se da Hrvatska nikada nije bila  jedinstvenija, a za naših 11 na zelenom travnjaku „ginu“ i stari i mladi, muškarci i žene,  žitelji sela i gradova, Slavonije i Dalmacije, Kvarnera i Zagorja, Like i Istre, dijaspore… 

Hrvatsko gospodarstvo izuzetno je ranjivo iako je prepuno potencijala. Višedesetljetna  oslonjenost domaće ekonomije na osobnu potrošnju i turizam traži nove načine za  prepoznavanje prilika na domaćem i inozemnom tržištu. 

Upravo iz navedenih okolnosti, a kao izvrsni poznavatelji prilika u makro i mikro  gospodarstvu, ali i domaćih potreba za izvozom, iznimno nam je zadovoljstvo predstaviti  Vam uskoro novi, ali vjerujem na krilima naše zajedničke suradnje, vrlo uspješni projekt  Osjeti Hrvatsku – te istoimenu digitalnu platformu www.oh.hr koje pokreće, stvara i kreira  grupa iznimnih stručnjaka i profesionalaca, iskusnih u mnogim područjima ekonomskih 

aktivnosti (tržišne komunikacije, turizam, gospodarstvo, novinarstvo, pre – sales i sales,  marketing i digitalni marketing, poduzetništvo…) kako bi na jednom mjestu poklonili pozornost i pomogli hrvatskim gospodarstvenicima, proizvođačima kao i pružateljima  usluga, ali smo otvoreni i za sve one koji donose proizvode i usluge na hrvatsko tržište,  pred hrvatske potrošače iz inozemstva … 

Jer volje, želje i kvalitete ima, samo joj treba dati prostora i pozornosti, a što ćemo  vjerujem i napraviti od početka 2022. godine 

Voljeti Hrvatsku i željeti da ona bude bolja za sve nas nije privilegij ni desno orijentiranih  političara i stranki, niti onih lijevih niti u političkom centru – domoljublje pripada svima koji  se osjećaju građanima Hrvatske i žele zaustaviti odlazak „trbuhom za kruhom“ mladih (i  onih nešto starijih) u inozemstvo, odrastanje naše djece izvan hrvatske kulture, povijesti,  prirodnih ljepota, domaćih brendova i svega onoga što je Hrvatska u trideset godina  samostalnosti uspjela postići. Mi se ne moramo pravdati i braniti jer volimo Hrvatsku i  hrvatsko – mi smo grupa iskusnih i u prvom redu sposobnih stručnjaka, koji to žele  naglasiti i unaprijediti, ne samo radi budućih naraštaja koji stasavaju kao kupci i korisnici  proizvoda i usluga na hrvatskom tržištu, nego i svih onih koji znaju što oni jesu i rado ih  koriste – u Hrvatskoj i svijetu...istaknula je suvlasnica projekta Osjeti Hrvatsku Sanela  Dropulić. 

Projekt Osjeti Hrvatsku izrastao je iz gospodarskih aktivnosti koje smo gradili dulje od  sedam godina stvarajući kroz nevladinu udrugu Centar poduzetnica www.poduzetnica.hr (nekadašnji Ženski poduzetnički centar) najveću i najučinkovitiju mrežu poduzetnica i svih  onih koji će to tek postati (s više od 2.300 članica) kao i naših dragih kolega (128 članova)  od 2015 do 2021. godine.  

Iz tih je razloga projektu prva pristupila Mirjana Semenić Rutko, liječnica iz Vukovara te  odmah za njom i Davor Kovačić, inovator i poduzetnik iz Zagreba. 

Radujem se da sam prva korisnica usluga tima stručnjaka i projekta Osjeti Hrvatsku i  radujem se suradnji koja nam dolazi u ovoj novoj godini i vjerujem mnogima pred nama.  U svom dijapazonu poduzetničkog djelovanja imam cijeli niz izvorno hrvatskih – turističkih,  zdravstvenih, medicinskih proizvoda i usluga, koji su odavno su prešli granicu Vukovarsko  srijemske županije i mog grada Vukovara u kojemu djelujem. Sigurna sam da ću uz  projekt Osjeti Hrvatsku i iznimne stručnjake projekta osigurati tržišnu poziciju, klijente,  prodaju, promociju, ali i prepoznatljivost unutar granica Lijepe naše, ali i izvan nje zbog  čega sam im i poklonila svoje povjerenje – ocijenila je liječnica Mirjana Semenić Rutko,  poduzetnica iz Vukovara, svoje sudjelovanje u projektu Osjeti Hrvatsku. 

Već cijeli niz godina gledam kako se „devastira“ sve što ima veze s Hrvatskom, a izdiže,  hvali i cijeni sve što dolazi iz inozemstva. A svi dobro znamo što je istina, u kojoj se  domaća proizvodnja, usluge i aktivnosti ne smiju zanemariti i obezvređivati. Hrvatska i te  kako ima što ponuditi, baš poput naših nogometaša koji su s pravom svjetska nogometna  sila. Drago mi je da sam među prvima prepoznao ovaj projekt i da ću u njemu sudjelovati  kao inovator, te poduzetnik koji cijeni hrvatske proizvode i usluge, ali i sam pruža iste ocijenio je Davor Kovačić, poduzetnik i inovator izvornog hrvatskog Premium drvenog  proizvoda i branda Lala ležaljke za plažu i bazene. 

Ali vrlo brzo projektu su se pridružili i mnoge ostale građanke i građani Hrvatske, u prvom  redu poduzetnice i poduzetnici koji imaju vlastite kvalitetne usluge i proizvode za domaće  i inozemno tržište. Među njima je i rijetka žena hrvatskog STEM područja Darinka  Bistrović, vlasnica tvrtke Didacta advance doo iz Čakovca 

Živimo u vremenu kada je više nego ikad važno biti lokalno povezan, imati informacije o  domaćim dobavljačima i kupcima, kupovati i koristiti njihove robe i usluge te tako izravno utjecati na rast BDPa (što u prijevodu znači biti domoljub). Zato podržavam  projekt OH koji će još više doprinijeti tržišnom povezivanju i na taj način jačanju domaćeg gospodarstva. Vrijeme je da otvorimo vrata jedni drugima, jer često ono što tražimo preko granice, nalazi se odmah iza ugla – ocijenila je svoje motive sudjelovanja u OH  projektu Darinka Bistrović, vlasnica tvrtke Didacta advance doo iz Čakovca. 

Kao vlasnik IT firme Alpha Aplikacije d.o.o., tvrtke specijalizirane za web development,  web dizajn, digitalni marketing i koja posluje na domaćem i inozemnom tržištu (Australija,  Kanada, SAD, Europska Unija…) uvjeren sam da Hrvatska nije ni svjesna koliki je njezin  potencijal. Počevši od prirodnih, povijesnih, kulturnih i inih ljepota, do pametnih,  obrazovanih, vrijednih i pristojnih ljudi koji vole svoje i poštuju tuđe. Lijepa naša može  postati zemlja blagostanja, zemlja koja će znati cijeniti svoje ljude i ponositi se njima. Pred  nama je dugi put, siguran sam da je ovaj projekt mali korak prema tom cilju, ali velik u  smislu promocije hrvatskih proizvoda i usluga. Pozivam sve da se priključe projektu Osjeti  Hrvatsku jer samo zajedno možemo napredovati – ističe Marko Kukec, web developer iz Zaboka. 

Svi mi koji volimo Hrvatsku znamo da ovo nije prvi puta kako čujemo da se pokreće  ovakav projekt kojemu je cilj, podizanje svijesti građana o važnosti kupovanja domaćih  proizvoda ali i razmišljati o kvaliteti i raznolikosti onoga što nam dolazi na tržište. Isto tako  svjesni smo činjenice da su ti projekti dostigli svoje ciljeve i da su nakon toga nekako stali  i stagniraju. Ti strateški važni projekti se ne šire ne rastu i na kraju na njih pomalo i  zaboravljamo. Poznajem ekipu koja stoji iza OH projekta kao poduzetne, prvenstveno  ambiciozne, uporne i dosljedne te sam uvjerena da se to ovom projektu neće dogoditi.  Veseli me što od samog starta mogu sudjelovati i pratiti njegov razvoj – smatra Laura  Gergelj, vlasnica knjigovodstvenog servisa iz Osijeka. 

Projekt Osjeti Hrvatsku nije samo nova dimenzija komunikacije za predstavljanje,  povezivanje i promociju hrvatskih proizvođača i proizvoda te pružatelja usluga, lokalne  zajednice, kao i svega onoga što se nalazi na hrvatskom tržištu, nego i sustavan rad na podizanju svijest domaćih kupaca, ali i svih korisnika na hrvatskom tržištu koji će imati  cijeli niz projekata u tom pravcu. 

 


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  


-->