Kategorije Gastro

Sjajan trik koji uvijek upali – kako izbjeći lijepljenje hrane za dno tave

Širi dalje

Nitko ne voli kad hrana zagori, odnosno kad se skupe namirnice zalijepe za dno posude. Ako nemate specijalizirane tave s teflonom, ili od inoks-čelika koje su dizajnirane za pripremu obroka bez lijepljenja, možete se poslužiti i ovim trikom koji pali baš svaki put!



Hrana će se zalijepiti za dno tavice ili lonca ako nemate odgovarajuće posuđe, odnosno ako ste namirnice stavili na površinu tavice koja nije odgovarajuće zagrijana.

Stručnjaci su izračunali da je optimalna temperatura tave za pečenje bez lijepljenja – 160 Celzijevih stupnjeva. Vješti kulinarski znalci znaju tu temperaturu prepoznati “odokativnom” metodom, a svi ostali mogu se poslužiti ovim trikom.

Čistu tavu bez ikakvih masnoća poput maslaca i ulja stavite na štednjak i pustite da se zagrije. Kad mislite da je dovoljno vruća, dodajte na površinu kap vode.

Ako se s vodom ništa ne događa, tavica je prehladna. Ako počne kipjeti i ispari u sekundi – tavica još uvijek nije postigla optimalnu temperaturu. Znate kada je temperatura idealna? Kada se ponaša poput paka na ledu u hokejaškoj utakmici!

Pogledajte u videu test za optimalnu temperaturu tave za pečenje

Megy M. Foto:Thinkstock


Širi dalje
Komentiraj
Podjeli
Objavljeno od

Najnovije

Vučemilović: “Uz Peđu Grbina će ostati samo Pavliček i Grmoja”

Nakon što ju je šef stranke  Marijan Pavliček proglasio "žetonom godine" oglasila Vesna Vučemilović koja…

7 minuta prije

Tužna vijest za trenera Dinama uoči utakmice sezone

Umjesto da se u miru priprema za nedjeljni derbi s Rijekom, Dinamov trener Sergej Jakirović…

35 minuta prije

Obljetnica okrutnog ubojstva 9 djece u školi Vladislav Ribnikar u Beogradu

U 8:41 sati u Beogradu su odjeknule sirene, ekrani svih televizijskih kanala u Srbiji zatamnjeni su jednominutnom…

1 sat prije