Starinski recept za prave Palačinke koji se prenosi s koljena na koljeno

24 rujna, 2024 maxportal
Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Palačinke su tradicionalni desert koji svi vole. Tanke, mekane i jednostavne za pripremu, idealne su za doručak, desert ili užinu. Ovaj recept vam donosi klasičan ukus koji se prenosi s generacije na generaciju. Naučite kako napravite savršene palačinke brzo i lako!




Priprema tijesta:

U većoj posudi pomiješajte jaja, šećer i prstohvat soli. Dodajte mlijeko i polako dodajite brašno, neprekidno miješajući kako biste izbjegli grudice. Na kraju, dodajte ulje ili maslac i sve dobro izmiješajte dok smjesa ne postane glatka.

Pustite tijesto da odmori  15-20 minuta. To će pomoći da palačinke budu mekane i elastične.

Na srednjoj temperaturi zagrijte tavu malo ulja. Ulijte malu količinu smjese u tavu i brzo je rasporedite kružnim pokretima. Palačinku pecite  1-2 minute sa svake strane dok ne postane zlatno smeđa. Ponavljajte postupak dok ne iskoristite sve tijesto.

Gotove palačinke možete puniti čokoladom, džemom, nutelom, sjeckanim voćem ili ih posuti šećerom u prahu. Poslužite ih dok su još tople.

Savjeti za savršene palačinke:

Koristite sobnu temperaturu jaja i mlijeka  kako bi tijesto bilo što ujednačenije. Za ekstra tanke palačinke, možete dodati još malo mlijeka u smjesu.

Ostavite tijesto da odmara kako bi glutenski lanci u brašnu omekšali, što daje mekanu strukturu palačinki.

Sastojci:

    • 500 ml mlijeka
    • 3 jaja
    • 200 g brašna
    • 1 žlica šećera
    • Prstohvat soli
    • 1 žlica ulja ili otopljenog maslaca
    • Ulje za pečenje

Mogu li napraviti palačinke unaprijed?

Palačinke možete napraviti unaprijed pa ih zagrijati u mikrovalnoj ili u pećnici prije serviranja

Priprema tradicionalnih palačinki je jednostavna i brza, a rezultat su savršeno tanke i ukusne palačinke koje možete kombinirati s raznim dodacima. Isprobajte ovaj recept i uživajte u ukusu koji miriše na djetinjstvo.

Megy M. /Foto. YouTube


Širi dalje
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  


-->