Dakle, kad bi se mi mogli barem načelno dogovoriti šta očekujemo od predsjednika -da bude maneken naše zemlje vani a unutar nje otvori koju bolnicu, podraga školarca i ode na utakmicu ili želite predsjednika koji se angažira oko problema svojih birača. Čemu toliki prezir i uopće potreba da se iskazuje nepoštovanje Kolindi Grabar Kitarović? ZAŠTO? Pita li se itko – od kud to da ženu koja dobro radi svoj posao, dobro predstavlja svoju zemlju u svijetu već dvije godine…

Najednom tako ružno i seksistički razvlače pitajući je takve idiotarije da sam ja išla gledati par puta ne vjerujući onome što čujem…Molim vas, Predsjednicu pitati na tiskovnoj – koliko je ribe naručeno!!! Pa mislim…

Nije li to vama najgnjusniji mogući seksizam??? OD NOVINARA! Očekivati da je predsjednica pogledala tko je proizveo čokolade??? Nije li i to seksizam??? Zašto nisu Josipovića to pitali? Ili Mesića?

Nigdje nije definirano kao obveza predsjednika da izvještava javnost o svakom svom koraku, već je više stvar poimanja odgovornosti, protokola i stila pojedinih političara..  A iznad svega odgovornost je PR službe političara – jer zato ih ima!

Notorni i najodurniji seksizam, primitivizam i glupost

Na svakog jakog pojedinca stvara se pritisak da se pokori, što ujedno služi za upozorenje ostalim jakim pojedincima koji razmišljaju o osporavanju prevladavajuće stvarnosti. Takav mentalitet znači da mase same nad sobom provode red i poredak, držeći jedni druge na liniji. Podijeli pa vladaj.

Postižu to propisivanjem onoga što će se podučavati, u sustavu koji ne bi smjelo nazivati “obrazovanjem” i nadziranjem medija.

Na taj način, stadu propisuju što bi trebalo misliti o samom sebi, drugim ljudima, životu, povijesti i aktualnim zbivanjima. Jednom kad definirate “pravila” -nema više potrebe da kontrolirate svakog pojedinog novinara ili reportera ili vladinog službenika. Mediji i institucije preuzimaju svoju “istinu” iz tih istih “pravila” i službenih priopćenja, refleksivno ismijavajući i osuđujući!

Mjesec dana se svakodnevno forsiraju “afere” predsjednice. Mislim; ne bi mi smetalo -da je drugačiji sadržaj! A pogotovo da je drugačiji način! No ono što se imputira je stalno između notornog seksizma (debela je, mršava je, ima umjetne trepavice, prenalakiranu frizuru itd.), notorne idiotarije (pitanja – koliko ribe je naručeno i zgražanje nad Pionirovim čokoladama u paketima za djecu branitelja) i notorno zatomljene logičke prosudbe (jer diskrecija je najvažnije pravilo u onim ključnim političko-lobističkim aktivnostima i stvarno nije realno da to zna recimo onaj “hrabri” SDP-ovac kojem bi ja dala 3 godine zatvora za vrijeđanje institucije predsjednice jer staviti spolni organ i predsjednicu u istu rečenicu I JAVNO…To ne potpada pod “demokracija”!).

Politika je gruba igra, a prema ženama na visokim pozicijama, nitko ne igra sportski. Predsjednicu razapinju kao da je najveći kriminalac. Seksizam je genijalno učinkovit. Je li moguće da već mjesec dana nitko nema drugog problema, osim pitanja što radi Predsjednica?!? Kakva je to vijest da su zaprimili tri prijave za sukob interesa? Što bi to trebalo značiti? Ništa.

Svaka besposlena budala može poslati prijavu Povjerenstvu za svakoga, a od prijave do odluke Povjerenstva je dalek put. Čini mi se da je bilo važnije pljunuti na nju kao osobu, ženu i predsjednicu Republike Hrvatske, nego ozbiljno razgovarati o tome. Zar bi ona trebala svakome kome to padne na pamet polagati račune gdje ide i radi čega? Da li su to radili oni koji su obnašali dužnost predsjednika prije nje, da li to radi bilo tko u svijetu? O predsjednici svatko od nas može imati svoje mišljenje, ali je važan način na koji se to mišljenje izražava.

Ovo je bilo toliko primitivno i plitko da zastrašuje.

Evo kako masovni mediji zalude narod. Ubace bubu u uho i dok se stado bavi traženjam predsjednice, pokemona ili se gađa kantama leda, obično se vrlo bitne stvari od općeg interesa događaju na štetu svih i neometano od “velikih demokrata”. Da ste toliko pratili i analizirali kad je trebalo, ne bi danas živjeli kako živite. I sad liječite frustracije na ženi. Tako se ponašaju bijednici.

Alma Draganić-Brkić/ladylike