Alma Draganić Brkić: TNT u Banskim dvorima, kradu od siromašnih da bi dali bogatima

7 veljače, 2015 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

“Bolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromašan, džaba ti što si bolestan.”

alma-draganić-brkić[1]
Alma Draganić-Brkić


Čuveni italijanski strip kreativnog dvojca Magnus&Bunkera smatra se najboljim satiričnim stripom svih vremena. Poznat po britkom humoru, oštroj društvenoj kritici i nadasve brilijantnom scenariju. Od 1972. godine izdavao ga je zagrebački Vjesnik u sjajnom adaptacijom teksta Nenada Briksija.

Interesantan podatak je kako ni u svojoj matičnoj zemlji (Italiji) nije doživio toliku popularnost kao među omladinom u bivšoj Jugi.

Malo tko od nas “vintiđ” nije skužio da su autori Alana Forda mislili na sve. Tako je i dimenzijom bio idealan da smo ga mogli staviti unutar bilo koje školske knjige i lažirati učenje kad su nas starci provjeravali. U to staro “arhaično i mračno vrijeme” roditelji su imali nedemokratsko pravo naglo ulaziti u sobu i provjeravati uči li mu dijete a da pri tome nemaju njegovu pismenu suglasnost.
Sad smo mi “vintiđ” već odavno veliki i kužimo smisao rečenice -pazi što si želiš jer moglo bi ti se ostvariti. Mome djetetu se ostvarilo sve što je njena majka u blesavoj dječjoj glavi priželjkivala. I još puno više od toga.

“Kradem od siromašnih da bih dao bogatima.” (Superhik)

“Cijena? Prava sitnica.” (Sir Oliver)

“Ako kaniš pobijediti ne smiješ izgubiti.” (Broj 1)

“Jedan za sve, sve za jednoga.” (Broj 1 dijeli plaću)tnt 1

“Bolje gotova gotovina nego čekovno očekivanje.” (Grunf)

“Jedna lasta ne čini proljeće, a kamoli dvije.” (Grunf)

“Bolje herojski ustuknuti nego kukavički pobijediti.” (Grunf)

“Bolje živjeti sto godina kao milijunaš, nego sedam dana u bijedi!”. (Bob Rock)

“Bolje je biti bogat i zdrav, jer ako si siromašan, džaba ti što si bolestan.” (Bob Rock)

“Alane, bjež’mo, njih je dvojica, a mi smo sami!” (Bob Rock)

“Kako je to moguće?! Bogat sam, a utapam se!” (na plaži za bogate)

“Prestanite mi davati milostinju jer sam mrtav.” (iznad smrznutog prosjaka)

“Oružje za ubijanje – teroristima poseban popust.” (reklama)

“Mi ništa ne obećavamo i to ispunjavamo – stranka istine.” (reklama)

“Boli me sve i još mnogo toga.” (Jeremija)

“Osjećam se dva dana mlađi.” (Jeremija nakon saune)

“Ne bi bio živ, kad ne bi zbog nečega umirao.” (Bob Rock govori Jeremiji)

“Ulaznica: 1 dolar. Bogalji: ½ dolara. Gluhi: 30 centa. Slijepi: 20 centa. Slijepi i gluhi: 50 centa.” (na ulazu na kazališnu predstavu)

ZAŠTO ME SPOPAO “ALAN FORD”…

Podmukli vladin lopovluk nad najvećom sirotinjom

S prvim danom ove godine, stupio je na snagu, kolokvijalno nazvani –Superhikov zakon od kojeg mnogi građani, pogotovu ne oni najugroženiji, ne znaju što ih očekuje.tnt 2

Jedan od preduvijeta otpisa duga naugroženijima u visini od 35.ooo kn (o čemu smo puno pisali i upozoravali vas da pazite što potpisujete), jest da je osoba primatelj socijalne naknade.

Zašto je to baš toliko važno?

Građani koji naknadu primaju uglavnom spadaju u kategoriju koja se odavno pustila bujici i ako imaju za cugu –ne trijezne se i samohrane mame s 6 djece koja su se zadnji put tuširala pri porođaju a promrzline su im jer su protrčali od kreveta do vrata no svejedno nekim čudom od tih šestero dvoje ih bude genilalaca. Ti genijalci će prije no što počnu raditi, već biti dužni. Molim vas mame sa ovih 6 ako u vama još ima imalo pameti, dogovorite se s ovima koji dilaju Kurde da vam djecu prebace bilo gdje. U Ukrajinu, Afganistan i Zapadnu Afriku svakako ne idu -a sve drugo je super!

Evo kako!

Mnogima je nepoznata činjenica kako se socijalna pomoć uopće treba vraćati, a kamoli da su to dužna raditi i djeca korisnika socijalne pomoći. Po članu kućanstva ona iznosi oko 400 kuna mjesečno. Početkom nove godine ukinuta su 3 oblika socijalne pomoći: pomoć za uzdržavanje, zajamčena minimalna socijalna naknada i invalidnina; te je to sve objedinjeno u „zajamčenu minimalnu socijalnu naknadu“.

Na taj način ponuđen je samo jedan oblik socijalne pomoći i to onaj, koji građanima oduzima i ono malo što eventualno ima – nekretninu. Naime, patnici o kojima pišem pri ispunjavanju „Zahtjeva za socijalnu naknadu“ daju pod zalog nekretnine koje posjeduju a da (vrlo vjerojatno) pojma nemaju!!! Drugim riječima, za zajamčenu minimalnu socijalnu naknadu naša lopovska vlada se najsiromašnijima upisuje na ono malo što posjeduju -preko izjave na tom formularu.

Njome se tražilac socijalne pomoći obvezao da će on ili član njegovog kućanstva (npr. žena ili djeca) jednom vratiti socijalnu pomoć ako ne novčano, onda nekretninama koje posjeduju.

Ako sadašnji socijalni slučajevi i ubuduće budu sirotinja i neće moći vratiti državi novac… Ništa lakše! Pa moći će tražiti otpis duga! Onda će opet potpisati…

Da rezimiram- da bi se dobio otpis duga, toliko spominjan u javnosti ovih dana, potrebno je potpisati ovaj zahtjev i izjavu o zabilježbi tražbine na sve nekretnine. Iz Opačićkinog Ministarstva kažu, da na taj način dokazuju, kako su to najugroženiji građani.

SAD… KAD ZNATE NEBITNO… DA VAS PODSJETIM ŠTO JE BITNO!

U nedjelju kasno uvečer, iz Ureda predsjednika Ive Josipovića stigla obavijest “da proces preseljenja u Visoku ulicu može početi idućega tjedna na način da se od Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom (DUUDI), koji je do sada upravljao rezidencijom u Visokoj ulici, preuzmu ključevi i elaborat o rezidenciji (objekt spomeničke baštine)”.

U nedjelju malo kasnije uvečer, iz Ureda nove predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović stiže stav kako će predsjednik Ivo Josipović biti odgovoran za ugrožavanje nacionalne sigurnosti i onemogućavanje demokratske primopredaje vlasti ako donese odluku o preseljenju Ureda predsjednika s Pantovčaka u rezidenciju u zagrebačkoj Visokoj ulici. Nakon što su dobili ovakvu poruku od Josipovića, u Uredu K. G. Kitarović žestoko odgovaraju. tnt 3

Naglašavaju da Vlada, odlukom koju je donijela prošli četvrtak “nije donijela odluku o preseljenju kao ni odredila rok za preseljenje. Stoga je odgovornost na Josipoviću, jer on donosi i potpisuje odluku o preseljenju”, ističu u Uredu izabrane predsjednice. Kažu da ako Josipović potpiše takvu odluku, “tim će činom pokazati da želi onemogućiti normalnu, demokratsku primopredaju vlasti, a vrijeme će pokazati koja je stvarna pozadina tog postupka”.

Stav je izabrane predsjednice da se Josipović bio obvezao da u vremenu do primopredaje dužnosti neće potpisivati važne odluke, a preseljenje to svakako jest. Stoga traže od Josipovića da se drži tog obećanja te ponavljaju da će u protivnom on biti “odgovoran za ugrožavanje nacionalne sigurnosti i sigurnosti izabrane predsjednice”. Iz Ureda K. G. Kitarović stiže zahtjev da se primopredaja mora održati – na Pantovčaku. Poručuju još da “nitko iz tima izabrane predsjednice neće sudjelovati u preseljenju bilo čega s Pantovčaka u rezidenciju u Visokoj dok se ne obavi primopredaja na Pantovčaku”.

Iz HDZ-a upozoravaju na glavne razloge zašto se ne može odraditi brzinsko preseljenje: Pantovčak ima sve ono što rezidencija u Visokoj nema, poput neprobojnih stakala, zaštićene komunikacije, tzv. gluhe sobe, sefova u kojima su dokumenti, državne tajne. Tu su i klasificirani dokumenti koje treba preuzeti pri primopredaji, a ako se oni “nabacaju u kutije i prenesu u Visoku” u kojoj ne postoje sefovi bit će riječ, poručuju iz Ureda izabrane predsjednice, o onemogućavanju primopredaje i izravnom udaru na nacionalnu sigurnost”.

Bla, bla, bla, bla, bla…

Zbilja ljudi, ne znam je li se dogodio najavljeni susret Ive Josipovića i Kolinde Grabar Kitarović nakon kojega su trebali dati zajedničku izjavu. Ako netko od vas zna nek’ mi napiše jer volim imati cjelovitu informaciju o najbitnijem (!!!).

Tko ide u koji pješčanik i tko se prvi počeo čupati, pljuvati i govoriti prostote? I tko nije vratio kanticu i lopaticu? Jesu li se mame počupale isto?

Ajde pliz –javite!

Alma Draganić-Brkić


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •