HTV je danas pokušao beatificirati srpskog glumca, ‘neuhvatljivog Trifunovića’

svibanj 6, 2018 maxportal
Share Button

Mnogi su danas teško probavili gostovanje srbijanskog glumca Sergeja Trifunovića u emisiji Nedjeljom u dva kod Aleksandra Stankovića.I to ne zbog srpskog glumca nego dvoje hrvatskih novinara – Maje Sever (friško proglašena novinarkom godine) i domaćina Ace Stankovića.

Maja Sever u uvodnom prilogu  pokušala je beatificirati ‘neuhvatljivog Trifunovića’ predstavljajući ga kao prezaposlenu legendu koja nema vremena za novinare.

Ne ulazeći u glumačku poziciju nedjeljnog gosta HRT-a uvodnih pola sata emisije Stanković je kimao glavom i  potvrđivao izjednačavanje Hrvatske i Srbije,  (“bila je to seljačka buna, a ne građanski rat“, kazao je ničim izazvan Trifunović). izjednačavanje  Srpske napredne stranke i HDZ-a koji su krivi za rat, dovođenje u isti kontekst ratnog zločinca Vojislava Šešelja i Ante Đapića ...

Osim kao glumca danas smo upoznali i samodopadnog, vulgaranog i nepristojanog čovjeka. Iako napada Vulina i Vučića i Šešelja, njegova politička stajališta, kad je riječ o odnosu prema Hrvatskoj,  agresiji na Hrvatsku i Domovinskom ratu, identična su Vulinu, Vučiću i Šešelju.  Ponovimo rečenicu “bila je to seljačka puna, a ne građanski rat, pobuna sirotinje protiv političke gamadi”.

Uz to, naravno, ide podijeljena krivnja jer je “gamad kriva za rat”.  Za agresiju Srbije i JNA na Hrvatsku Trifunović ( i Stanković) kao da nisu čuli.

Trifunović ima pravo na svoj stav, to je njegovo.

Bijedan je danas bio Aleksandar Stanković. O političkim stavovima koji negiraju agresiju Srbije i JNA na Hrvatsku Stanković se Trifunoviću nije suprotstavio ni jednim relevantnim protupitanjem ni upadicom.

Jedino je hinio moral ne htijući izgovoriti ime Velimira Bujanca, ironizirajući da se radi o velikom hrvatskom novinaru.

Trifunović u jednom trenutku, ničim izazvan, kaže ‘u Jugoslaviji direktor pečenjare nije mogao postati institucija i ministar, a danas i idioti mogu postati vlast’. Trebalo ga podsjetiti da je upravo u toj državi jedan bravar postao šef države i diktatorski upravljao 40 godina.

Stanković je proteklih 15 godina pokazao veliki deficit kad su mu u goste dolazile osobe iz svijeta kulture. S političarima je uvijek lako: par svađalačkih pitanja dovoljna su za isprovociraju znatiželju javnosti.  S kulturnjacima mu teže ide pa se i razgovor s njima navodi u sferu politike.

Samo što je u slučaju Trifunovića Stanković bio klimoglavac kojem je očito pasalo da se srpska politika i političari izjednače s hrvatskim, (Tuđmana i Miloševića nije spominjao, ali je Jasenovac i HOS), da smo za rat isto krivi.

Hineći plemenitost Trifunović se pokazao prijetvornim, dvoličnim i neiskrenim čovjekom.

I još nešto: da je bilo koji hrvatski gost kod Stankovića izgovorio toliko vulgarizama kao Trifunović, portali bi vrištali o primitivcu kojem nije mjesto u medijima. Poglavito u nedjeljnom terminu nakon ručka.

No, nije problem u Sergeju, problem je u Aci ( i Maji). I Hrvatskoj televiziji.

M. Marković/foto:screenshot

Komentari
Share Button