Manager Nine Badrić proziva Nives Celzijus zbog Lisinskog, a ona na Veliki Petak u Srbiji

5 travnja, 2015 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

VEDRAN STRUKAR: Nives se prigovara što će za Uskrs pjevati u Imotskom u diskoteci Jaguar, čemu se Nives neizmjerno veseli, dok Kanceljakova štićenica Nina Badrić na Veliki petak pjeva u Užicama u srcu Srbije.

Nakon uspješnog koncerta, koji se održao 1. travnja u KD Vatroslav Lisinski, portal Dalmacijanews.hr donosi veliki intervju s Vedranom Strukarom koji stoji iza sve većeg uspjeha popularne Nives CelzijusNiti dva dana nakon rasprodanog koncerta Nives Celzijus, u kultnoj zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, reakcije javnosti i medija ne jenjavaju. Novine su pune fotografija, analiza, komentara. Nives ne silazi s naslovnica i TV ekrana.

Svojim nastupom apsolutno je postigla svoj najavljeni promocijski cilj “koncertna senzacija godine”, pogotovo što su joj se na koncertu kao gosti pridružili doista legende domaće glazbe poput Arsena Dedića, Nede Ukraden, Zlatka Pejakovića i mnogih drugih.

Kako ste zadovoljni odrađenim koncertom? Jesu li se slegli dojmovi?

– Zadovoljniji ne mogu biti. Svi ti novinari i kritičari koji su bili na koncertu, čak su neki i sami kupili kartu da ne ispadne kako su od nas pozvani, ostali su ugodno iznenađeni kako njezinom izvedbom, tako i odabirom repertoara i kompletnim show-om koji je napravila. Uživao sam nakon koncerta slušajući “stroge” glazbene kritičare koji su ostali u čudu kako je Nives sve točno intonativno otpjevala. Ja potom odgovaram “dobro jutro” jer su mnogi od njih prvi put zapravo poslušali, a i pogledali njen koncert. Mislim da smo pokazali svima kako je sada Nives Celzijus postala itekakav faktor na domaćoj estradi, a novi uspjesi tek slijede.NIVES C

Jeste li zadovoljni reakcijama publike?

– Sve ovo i radimo zbog publike. Kad čujete ovacije i aplauz koji dobije Nives, vidite da je to realna publika. Uostalom, kao vrhunsku zabavljačicu odavno ju je prepoznala i publika diljem regije gdje Nives svaki vikend nastupa. Klubovi su puni, ljudi se dobro zabavljaju, koncert im ostane u lijepom sjećanju i svi zovu Nives ponovno. Naša priča je uspjela i to se mora priznati.

Mnogi su vas napadali da ovim nastupom narušavate dignitet dvorane Lisinski i da Nives tamo nije mjesto?!

– Nije Nives prva na kojoj se prelama domaći jal i licemjerstvo samo zato što je uspješna. Razumijem da na ovoj našoj maloj estradi ima jako puno pretendenata na vrh, ali nema mjesta za sve. I sad se događa revolt jednog dijela estrade koji pjevaju deset, dvadeset pa i više godina i nikad nisu imali nacionalni hit niti su dobili termin u Lisinskom, a kamoli da nastupaju svaki vikend nego doslovno preživljavaju od mjeseca do mjeseca ili žive isključivo od stare slave.

Smijem se, primjerice, reakcijama kolege Ozrena Kanceljaka, novog menadžera, tj. voditelja projekta, kako ga je nazvala Nina Badrić. On sustavno, naravno bezuspješno, predvodi kampanju protiv Nives. To je čovjek koji je godinama u poslu, a ne razumije elementarne pojmove kako funkcionira domaća estrada. Ovo je isključivo show business, dakle business je posao i ništa drugo. Godinama je forsirao pjevačicu Leu Deklevu, a neka čitatelji sami odrede koliki je njen komercijalni uspjeh. Naravno da mi je razumljiv njegov jal i bijes.

Jeste vi to u ratu s kolegama?

– Ni najmanje, vidjeli su svi tko je sve došao na koncert, a dobili smo i bezbroj poruka podrška mnogih kolega. Naprotiv, sve kolege iznimno poštujemo i surađujemo s mnogima. Ali mene osobno jako rastužuju dvostruki kriteriji koji se primjenjuju. Primjerice, Kanceljak zamjera Nives što je nastupila u Lisinskom. Za razliku od njega koji je kako čujem za Ninu Badrić tražio besplatan termin dvorane, Nives je apsolutno sve sama platila i nije tražila nikakve popuste.NIVES CELZIJUS

Evo još boljeg primjera; Nives se prigovara što će za Uskrs pjevati sa svojom publikom u Imotskom u diskoteci Jaguar, čemu se Nives neizmjerno veseli jer će biti prepuno njezinih fanova, dok s druge strane Kanceljakova štićenica Nina Badrić na Veliki petak pjeva u Užicama u srcu Srbije.

Nini je javno dobrodošlicu poželio gradonačelnik Užica Tihomir Petković. Isti je član predsjedništva stranke kojoj pripada i aktualni predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić, inače deklarirani četnički vojvoda. E pa vidite, to je sramota i licemjerstvo. Proziva se Nives što pjeva hrvatskoj publici za Uskrs u Imotskom, a ne proziva se Nina Badrić koja za Uskršnje blagdane pjeva suradnicima pobornika velikosrpske radikalne politike. Takvih primjera je bezbroj i nikom ništa. Baš tužno.

I Marko Tolja se, kao i Nina, pobunio zbog Nivesinog koncerta u Lisinskom.

– Točno (smijeh). Marko je jedan nadasve simpatičan dečko kojeg poznajem osobno, doduše površno, ali imamo dosta zajedničkih prijatelja kojima je kao i meni smiješno zašto se on tu uopće javlja i osjeća pozvanim. Dvorana Lisinski, kao i svaki drugi koncertni prostor, je otvoren svakome ako postoji komercijalni interes. A komercijalnog interesa nema, ako nema interesa publike. Vrlo lako vam to mogu objasniti točno u brojku. Nivesin hit Karanfili ima preko 3 milijuna pregleda na YouTube-u, a pjesma Nine Badrić “Vjetrenjače” 154 tisuće pregleda; dakle 30 puta manje.

Niveskin zafrkantski sexy video iz kupaonice u kojem pjeva ulomke iz mjuzikla ima gotovo isto toliko pregleda u dva dana, dakle preko sto tisuća. Razlika u pregledima videa Marka Tolje još je veća. Brojke su neumoljive. YouTube je itekako mjerodavan pokazatelj ukusa publike i o čemu mi onda dalje da pričamo? Primjera je bezbroj, ali nakon zadnjih neukusnih provokacija Ozrena Kanceljaka, odlučio sam da više neću šutjeti jer svakog takvog jalnog i licemjernog provokatora mogu poklopiti činjenicama.

Je li vaša odluka da Nives nastupi u Lisinskom ipak bila namjerna provokacija?

– Namjerna ili ne, ispala je provokacija, ali uopće se nismo vodili time. Nama je to u svakom slučaju dobro za posao. Tražili smo prostor za svečano obilježavanje njezinog jubileja, prve godišnjice pjevačke karijere, i Lisinski nam se nametnuo kao logičan izbor – mjesto na koje ćemo pozvati drage kolege, prijatelje, novinare i publiku koju zanima Nivesin nastup. Pokazalo se da smo pogodili “u sridu”.NIVES C. LISINSKI

Nives je jedno vrijeme bila model, pa književnica i kolumnistica, pa udana žena i majka, a sada i pjevačica s pomno razrađenom karijerom. Gleda li na glazbu kao jednokratni projekt ili nešto na čemu se misli i zadržati duže?

– Sve to ona radi i danas, ali joj je pjevanje apsolutni prioritet. Piše kolumne za najčitaniji europski dnevni list “Bild”, njena knjiga “Gola istina” je najprodavanija hrvatska knjiga svih vremena i tu se potpuno ostvarila. Svoj stvaralački talent maksimalno će idućih godina fokusirati na glazbenu karijeru i budite uvjereni da još puno toga od nje možete očekivati. U svakom slučaju, s Nives nikada ni nama u timu niti publici nije dosadno.

S obzirom na to da često putujete s Nives na koncerte, možete li nam reći gdje je najbolje prihvaćena?

– Svugdje je odlično prihvaćena, ali ako ćemo gledati brojke, dakle točan broj koncerata po regiji, najviše posla ima u Dalmaciji, potom Hercegovini i onda u Sloveniji.

Što možemo očekivati nakon Lisinskog?

– Upravo zbog popularnosti kod dalmatinske publike Nives će na predstojećem CMC festivalu u Vodicama nastupiti u duetu s klapom Sveti Florijan. Bit će to jedna vesela, brza i lako pamtljiva ljetna pjesma koje će vrlo brzo pronaći put do srca publike. To vam garantiram. No već sada Nives ima preko 15 dogovorenih koncerata po Dalmaciji ovog ljeta pa se veselim da ćemo se svi zajedno lijepo družiti i dobro zabaviti.

Dalmacijanews.hr/Foto:Promo


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  


-->