DEBAKL FRANKE BATELIĆ: Hrvatska nije izborila finale Eurosonga

svibanj 8, 2018 maxportal
Share Button
Iako su se sve nade polagale u nju, naša predstavnica Franka Batelić s pjesmom ‘Crazy’ ipak nije uspjela izboriti finale ovogodišnjeg Eurosonga u Portugalu.Prva poluzavršna večer 63. natjecanja za pjesmu Eurovizije je završila. Nakon što je predsjednik žirija Jon Ola Sand potvrdio kako su glasovi gledatelja prebrojani voditeljice su prozvale deset zemalja čiji su predstavnici izborili finale. Naša Franka Batelić koja je nastupila pod rednim brojem 12 nije uspjela proći u daljnje natjecanje

Ovogodišnji izbor za pjesmu Eurovizije održava se u glavnom gradu Portugala, Lisabonu, otkuda dolazi prošlogodišnji pobjednik Salvador Sobral.

Prva polufinalna večer kako je i bilo najavljeno otvorena je točno u 21 sat u utorak 8. svibnja, odakle se u live prijenos na HTV-u javio i voditelj Duško Ćurlić, koji u ovom području ima dugogodišnje iskustvo.

Večeras je nastupilo 19 natjecatelja, naša predstavnica Franka Batelić s pjesmom ‘Crazy’ na redu je bila dvanaesta, a u završnicu nakon glasanja ušlo je samo deset država.

U finale 63. Eurosonga ušli su predstavnici: Austrije, Estonije, Cipra, Litve, Izraela, Češke, Bugarske, Albanije, Finske i Irske. Nažalost, Franka svojim nastupom nije izborila finale.

Megy M. /foto:press

Komentari
Share Button