Glumica Marija Škaričić žestoko u obranu bivšeg partnera Hrvoja Hribara

veljača 14, 2017 maxportal
Share Button

Ostavka Hrvoja Hribara pod političkim pritiskom potaknula je mnoge filmske djelatnike da dignu svoj glas, a digla ga je i glumica Marija Škaričić, bivša supruga bivšeg šefa HAVC-aŠkaričić je detaljno objasnila zašto je uvjerena u čiste poslove u HAVC-u dok je na njegovu čelu bio Hrvoje Hribar, inače njezin bivši partner s kojim je provela deset godina. Prekinuli su 2011. i ostali u dobrim i prijateljskim odnosima.

Škaričić je ispod posta Leona Lučeva napisala svoje viđenje stvari.

‘U HAVC-u nije dokazan ni pronađen nikakav kriminal. O tome se i radi. Određene nepravilnosti postoje u poslovanju, nema institucije koja ih nema i te su zanemarive, i ne nedostaje nijedna kuna. Ono najspornije, oko čega se koplja lome a javnost zaključuje da se tamo pere novac, jest čitanje zakona po kojoj revizija tvrdi da ministar mora potpisivati ugovore za programska sredstva iznad 200.000 kuna, čitanje koje dosad nije imao nijedan ministar, HAVC-ov ravnatelj ni upravni odbor do 2008. do danas.

Dovode u pitanje devetogodišnju praksu po kojoj je sredstva za poslovanje, hladni pogon i ostalo iznad 200.000 kuna potpisivao ministar a sredstva za programska sredstva ravnatelj, nakon dodjele tih sredstava od strane AV vijeća. Također, državna revizija je sve ove godine obilazila i Ministarstvo kulture i nikad nije tamo uputila sličnu primjedbu, a Ministarstvo je suosnivač HAVC-a i trebalo bi biti nadležno i za ovaj dio priče. Eto, ispričavam se na duljini ali imala sam potrebu pojasniti jer me srce boli od toga što stvari stoje ovako kako sam vam napisala (možete to i provjeriti posvuda) a ljudi kažu – kriminal’, napisala je Marija Škaričić, bivša partnerica Hrvoja Hribara.

 Komentari
Share Button