Opara i Škorić traže da Hrvatske igra u splitskoj Spaladium areni

veljača 27, 2017 maxportal
Share Button

Saborski zastupnici iz Splita Andro Krstulović Opara i Petar Škorić, uz potporu ostalih saborskih zastupnika HDZ-a Splitsko-dalmatinske županije, zatražili od župana Splitsko-dalmatinske županije Zlatka Ževrnje potporu u riješavanju problema oko organizacije Europskog rukometnog prvenstva u Splitu, koje će se održati u vremenu od 12. do 21. siječnja 2018. godine.“Grad Split je nominiran za otvaranje prvenstva i odigravanje dijela utakmica u Spaladium areni, ali zbog nebrige i aljkavosti SDP-ove vlasti Splitu prijeti da ostane bez još jedne važne sportske manifestacije. Grad Split nije se od mjeseca listopada 2016. godine očitovao niti dao jamstva Hrvatskom rukometnom savezu niti potpisao ugovor za organizaciju prvenstva u Splitu”, 

Na žalost, Grad Split je zbog aljkavosti i nebrige SDP-a već izgubio domaćinstvo dvije značajne sportske manifestacije EUROBASKET 2015 i EURO 2020.

Nećemo dopustiti da građani Splita, Splitsko-dalmatinske županije i cijelog hrvatskog juga ostanu bez još jedne značajne sportske manifestacije, posebno u sredini koja se diči kao najsportskija u ovome dijelu Europe.

 Zbog toga smo i zatražili i dobili potporu župana Zlatka Ževrnje, koji će u okviru svojih zakonskih ovlasti pružiti jamstava oko organizacije Europskog rukometnog prvenstva u Splitu,” pišu HDZ-ovi zastupnici naglašavajući da su potporu dobili i od premijera Plenkovića.

“Potporu smo dobili i od predsjednika Vlade RH mr.sc. Andreja Plenkovića koji je potvrdio da Split mora biti domaćin Hrvatskoj rukometnoj reprezentaciji i suorganizator Europskog rukometnog prvenstva.” 

Maxportal/foto:dalmatinskiportal.hrKomentari
Share Button