Preminuo glazbeni kritičar Ante Perković, autor ‘Sedme republike’

ožujak 5, 2017 maxportal
Share Button

GLAZBENI kritičar Ante Perković preminuo je u 44. godini života, nakon kratke i teške bolesti.Radio je kao novinar i glazbeni kritičar u mnogim hrvatskim medijima, bio među prvim blogerima u Hrvatskoj. Koliko je bio značajan svjedoči činjenica da je 2011. godine gostovao kod Aleksandra Stankovića u emisiji Nedjeljom u dva.

Autor je i nekoliko knjiga među kojima najpopoznatija biografija grupe Pips, Chips & Videoclips, “Dugi vikend u zemlji čudesa”, knjigu o pjesmama Darka Rundekadvije zbirke tekstova “Slijepi putnik”, “365” te “Volite li Zadar?”, koji je svojevrsni vodič kroz njegov rodni grad.

Najviše traga ostavila je njegova knjiga Sedma republika’: pop kultura u YU raspadu’, priča o raspadu pop kulture u bivšoj državi.

Novinarsku karijeru je započeo kao urednik studentskog magazina Puls, koji je ratnih 90-ih promovirao mnoge nove i mlade bandove, koji su kasnije postali zvijezde – poput Jinxa i Svadbasa.

Glazbenu karijeru počeo je u sastavu Djeca, a nakon dva objavljena albuma sa sastavom 2007. je objavio svoj prvi samostalni album “Svi me vole dok me ne upoznaju”.

Od glazbenog kritičara Ante Perkovića opraštaju se brojne kolege i glazbenici.

 

 Komentari
Share Button