PRIJETE PREKIDOM: Huligani pripremaju nerede na utakmici Hrvatske i Ukrajine?!

ožujak 23, 2017 maxportal
Share Button

Policija je potvrdila kako imaju informacije da se u petak mogu očekivati izgredi na Maksimiru na susretu Hrvatske i Ukrajine. Hrvatska je zbog kazni gotovo dvije godina igrala kod kuće bez navijača. MUP poduzima sve mjere kako bi to spriječila, doznaje se u Ravnateljstvu policije.MUP-ova inspekcija u više je gradova provela nadzore prostora koje koriste udruge navijača, ali nisu pronašli pirotehnička sredstva, doznaje Hina.

– I do nas su došle informacije koje kolaju iz navijačkih krugova. Ali policija je spremna na sve scenarije. Ne bi trebalo biti problema, kontrole su rigorozne, sve je nakon Francuske podignuto na višu razinu i policija će izgrednike uhititi već na ulazu na stadion – rekao nam je Nikola Kajkić, predsjednik Nacionalnog sindikata policije.

Policijski nadzori u desetak gradova Policijski inspektori pretresli su navijačke prostore Bad Blue Boysa, Torcide, Armade, vinkovačkih Ultrasa, osječke Kohorte, šibenskih Funcuta… Nadzori su obavljeni u desetak gradova, a na meti inspektora bili su navijački prostori zagrebačkih BBB-a, splitske Torcide, riječke Armade, vinkovačkih Ultrasa, osječke Kohorte, šibenskih Funcuta…

U policiji kažu kako je, s obzirom na prošlotjedna događanja, itekako bilo potrebe za inspekcijskim nadzorom navijačkih prostora. Utakmicu na maksimirskom stadionu i širu gradsku zonu osiguravat će nekoliko stotina policajaca, a iz Ravnateljstva policije upozoravaju da će prije, za vrijeme i nakon utakmice snimati stadion i prostor oko stadiona.

Policija će također širom Hrvatske provjeravati nalaze li se osobe, koje su pod zabranom dolaska na utakmice, na adresama za koje su policiji rekle da će se tamo nalaziti tijekom utakmice.

U Hrvatskoj je 149-torici zabranjen dolazak na nogometne utakmice, pa oni nadležnoj policijskoj postaji moraju prijaviti mjesto na kojem će se nalaziti za vrijeme utakmice, što policija onda provjerava na terenu. Orepić: policija će učiniti sve da utakmice prođe u redu Ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić izjavio je u četvrtak kako očekuje da će utakmica Hrvatska – Ukrajina proći u redu.

Orepić je rekao i da je policija u kontaktu s navijačkim skupinama te da je poduzet čitav niz operativnih radnji. Iz nekih navijačkih krugova najavljeno je da će na utakmici biti nereda kako bi ona bila prekinuta, što radikalni navijači rade kako bi izrazili nezadovoljstvo vodstvom i radom Hrvatskog nogometnog saveza.

Upute za građane i posjetitelje Policija obavještava građane i posjetitelje da je prostor poligona Borongaj i kod Kipa sportaša organizator rezervirao za potrebe “fun zone” i parkirališta za gostujuće navijače i akreditirana vozila. Posjetitelje poziva da u bližoj zoni stadiona Maksimir ne parkiraju vozila na prometnicama, nogostupima i prostorima koji nisu predviđeni za parkiranje ili na kojima je parkiranje zabranjeno, kako ne bi dolazilo do ometanja ili zastoja u odvijanju prometa.

Građanima preporučuje korištenje javnog gradskog prijevoza za dolazak na stadion, a građani koji žele doći osobnim vozilima mogu ih parkirati izvan uže zone stadiona. Poziva ih se također da zbog očekivanog dolaska većeg broja navijača i opsežnih mjera sigurnosti, koje će se provoditi prilikom ulaska na stadion, do stadiona dođu ranije kako bi se izbjegle gužve. Ulazi za gledatelje, prema odluci organizatora, bit će otvoreni od 18 sati, a u funkciji će biti i svi sektori, odnosno tribine stadiona.

Prilikom ulaska na stadion posjetitelji moraju pokazati ulaznicu koja glasi na njihovo ime i osobnu iskaznicu ili drugi dokument. Ulaznica za domaće navijače na dan utakmice neće se prodavati na stadionu, već na blagajnama KC-a Dražen Petrović od 10 do 20 sati. Policija podsjeća posjetitelje na zabranu unošenja na stadion alkoholnih pića, staklene ambalaže, droga, pirotehničkih sredstava, oružja, kišobrana, upaljača, plastičnih boca i drugih krutih predmeta, torba i ruksaka, zastava na drvenim ili metalnim štapovima.

Zabranjeno je i unošenje transparenata, zastava ili drugih stvari kojima se iskazuje ili potiče mržnja i nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti, te pjevanje pjesama kojima se potiču mržnja ili nasilje.

Hina/foto:Fah

 Komentari
Share Button