Svećenik oduševio Facebook: “Klekni pred njima i poljubi ih, oni su znak Božje ljubavi”

travanj 30, 2017 maxportal
Share Button

Slučaj svećenika iz Gradišta pokraj Županje, koji je dobio pričestiti prvopričesnika Adamaostalom djecom, zgrozio je cijelu Hrvatsku. Adam Kadić rođen je s Downovim sindromom, učenik je trećeg razreda i uz pomoć asistenta pohađa redovitu školu. Adamov razred danas ima prvu pričest, no Adama i još dvoje djece s poteškoćama u razvoju župnik je odbio pričestiti s ostalima.Dugogodišnji gradiški župnik Alojzije Asić svećenik Adamovu mamu je optužio za lažne izjave, ali je u zadnji čas na nedjeljnoj pričesti ipak promijenio raspored sjedenja tako da su mali Adam i druga dva bolesna dječaka ipak sjedili s drugi prvopričesnicima ispred oltara. Ipak, sjedili su u drugoj klupi i među posljednjima su primili pričest, i pri tome nije sve prošlo glatko.

Don Mario Matković, svećenik župe Uznesenja BDM u Žrnovnici putem Facebooka se obratio župniku iz Gradišta kod Županje čije je diskriminiranje djece s posebnim potrebama zgrozilo javnost.

Dragi brate u Kristu, znam da te nitko ne može prisiliti na ovo, čak ni biskup jer možeš reći pastoralni razlozi, a ja mu ne uskraćujem sakramente samo u drugo vrijeme..

Ali znaj brate, u Okrugu bivšoj župi imao sam prvopričesnika s težim oblikom autizma, njegovi krici i nekontrolirane geste tijekom obreda za mene su bile izraz i krik Božje ljubavi.

Znaj brate, Krist je umro i uskrsnuo i za te anđele i ljubi ih više nego mene i tebe…
Zato postani svjestan ako si njih unesrećio Kristovo srce si ranio…..
Volio bi da ti ovo prezentiraju fejs prijatelji ako su u blizini da znaš…

Ne znam je li sv. Pričest prošla, ako nije klekni ispred njih poljubi ih i neka budu pričešćeni u redovitom obredu, ako je prošla učini isto klekni pred njima poljubi ih jer su oni znak Božje ljubavi.

Nemoj misliti da si ponižen i pobijeđen, klekni u suzama pred njima, poljubi ih i ispričaj se iskreno obitelji, jer ćeš jedino tako Kristovo srce koje si ranio zacijeliti…” poručio je don Mario Matković.

 

Komentari
Share Button