VIDEO: Dijete koje je visjelo sa zgrade u Parizu spasio migrant, vlasti mu odmah ponudile posao

svibanj 28, 2018 maxportal
Share Button

Gradonačelnica Pariza Anne Hidalgo pohvalila je u nedjelju junački čin Mamoudou Gassama, mladog imigranta iz Malija, koji se popeo uz fasadu četverokatne zgrade u sjevernom dijelu Pariza kako bi spasio dijete u opasnosti, najavljujući potporu njegovim nastojanjima da se nastani u Francuskoj.Na snimci se vidi Mamoudou Gassama kako se brzo penje uz fasadu četverokatne zgrade da bi stigao do djeteta koje je visjelo s balkona i spustio ga na sigurno, praćen navijanjem okupljenih promatrača. Snimka se uskoro proširila po društvenim mrežama, uz komentare gledatelja koji su mladića iz Malija proglasili pravim Spidermanom.

List Le Parisien piše da je Gassama prolazeći pokraj zgrade primijetio okupljene ljude i odmah odlučio priskočiti u pomoć. “Učinio sam to zato što je riječ o djetetu”, citira list njegove riječi. “Popeo sam se… Hvala bogu što sam ga spasio”, citira list njegove riječi.

“Čestitke Mamoudouu Gassami na junačkom činu kojim je spašen dječji život”, poručila je putem službenog  Twitteru pariška gradonačelnica, dodajući da je s mladim Malijcem razgovarala telefonom kako bi mu zahvalila.

Prema njezinim riječima, Gassama joj je kazao da je prije nekoliko mjeseci došao iz Malija i da želi ostati u Francuskoj.

“Odgovorila sam da je njegova junačka gesta primjer svim građanima i da će Grad Pariz, naravno, podržati njegova nastojanja da se nastani u Francuskoj”, kazala je Hidalgo.

Mladi Malijac  jutros je imao sastanak s francuskim predsjednikom Emmanuelom Macronom. On mu je obećao francusko državljanstvo, kao i posao u vatrogascima.

Mamoudou Gassama također je dobio i orden za hrabrost jer je spasio dječaka.

MP/Foto:screenshot

Komentari
Share Button