VIDEO: Pogledajte genijalnu parodiju na Uskokove sudske vještake

ožujak 3, 2017 maxportal
Share Button

Na Županijskom sudu u Zagrebu 17. veljače 2017. održano je ročište u predmetu tzv. „HPB Bankomat“ koji je pokrenut još 2009.g. godine, dakle prije više od sedam godina kao jedan od medijski najeksponiranijih procesa.Odlukum Županijskog suda u Zagrebu na ročištu je odbačeno vještačenje USKOK-a izrađeno od splitskih vještaka Ante Blaževića i Vladimira Krkleca te su odbijeni i prijedlozi USKOK-a na nadopunu vještačenja.

Maxportal je već objavio više prijava Ministarstvu pravosuđa o brojnim nezakonitostima i nepravilnostima u radu državnog odvjetništva i USKOK-a, plaćanju sudskih vještaka USKOK-a po cijenama i 11 puta većim od propisane.

Trojac u sastavu Mladen Bajić, Dinko Cvitan i Sani Ljubičić kao tadašnja Cvitanova zamjenica u USKOK-u i glavna operativka pokrenuli su 2009.g. predmet tzv. ‘HPB Bankomat’ u kojem su 7 godina kasnije na vidjelo isplivale brojne nezakonitosti i nepravilnosti u radu sudskih vještaka, bivše zamjenice ravnatelja USKOK-a, sada županijske državne odvjetnice u Zagrebu  Sani Ljubičić i zamjenika ravnatelja USKOK-a Saše Manjolovića.

 

Vještačenje u predmetu tzv.  „HPB Bankomat“  Mladen Bajić je naručuio telefonskim putem od svog dugogodišnjeg poznanika Ante Blaževića kojeg poznaje više od 20 godina što je i sam Blažević potvrdio pred Županijskim sudom u Zagrebu, a plaćeno je po cijeni 11 puta većoj od propisane čime je državni proračun oštećen za više stotina tisuća kuna.

Blažević je vještačio više korisnika kredita, što je protivno zakonu, to je činio  bez pisanog naloga USKOK-a, a  po usmenom naputku zamjenice ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić što su na su potvrdili Krklec i Blažević.

Dakle, potrošeno je stotine tisuća kuna za sudske vještake, a sud je odbacio njihove nalaze.

D. Lukić/foto:screenshotKomentari
Share Button