Zbog laži i uvreda javna isprika časnika HV-a novinarki HRT-a

ožujak 30, 2017 maxportal
Share Button

Dubravko Jošić uputio je javnu ispriku HRT-ovoj novinarki Jagodi Bastalić. Sadržaj prenosimo u cijelosti:Ovim putem želim se javno ispričati gospođi Jagodi Bastalić  novinarki HTV za netočno prikazivanje njenog poslovnog stanja i ponašanja tijekom agresije na Hrvatsku od 1990.-1995. g. a u svezi članka na portalu „Kamenjar“ od 17. siječnja 2017. Javna isprika je vezana na privatnu tužbu br. 27 Pn-738/17-3. tužiteljice Jagode Bastalić.

Naime, tijekom razgovora u rujnu 2016. s jednim od djelatnika HTV-a, ticalo se stanja na HTV, dobio sam informaciju i o novinarki Jagodi Bastalić, koju sam iznio u otvorenom pismu IMS i portalu Kamenjar.

Informacija je bila upravo onakva kakvu sam je prikazao, ne sluteći da dotični urednik HTV-a nije iznio istinu ili je i sam bio doveden u stanje da je prenio krivu informaciju. Mene je pak kao časnika HV-a, koji je sudjelovao u oslobađanju područja u VRO  “Bljesak” to strašno pogodilo, takva njegova informacija me šokirala i uznemirila i od tada sam stekao krivi dojam o Jagodi Bastalić temeljem tog razgovora.

Ovim putem javno se ispričavam za iznesenu netočnost glede novinarke Jagode Bastalić koja je nastala na krivoj informaciji koju sam dobio na opisani način te kojom sam povrijedio njen ugled ili prouzročio štetne posljedice na njenom privatnom i poslovnom planu.

Još jednom, žao mi je što sam nenamjerno javno iznio netočne podatke o novinarki Jagodi Bastalić i ovim putem joj se javno ispričavam za neugodnost koju je doživjela.

Dubravko Jošić, Slavonski BrodKomentari
Share Button