Željko Bebek raznježio rokere, objavio fotku sa Selmom iz legendarne pjesme

ožujak 17, 2018 maxportal
Share Button

Žena po kojoj je ime dobio jedan od najvećih hitova Bijelog dugmeta danas ima 89 godina, ali se i dalje jasno sjeća Vlade Dijaka koji joj je 1949. godine napisao pjesmu, budući da mu se jako svidjela kao djevojka.Selma iz pjesme Bijelog dugmeta danas živi u Zagrebu.

Selmu je ovih dana obišao Željko Bebek te njihovu zajedničku fotografiju objavio na svom Instagram profilu.

“Dragi Zeljko, predivna slika. Puna njeznosti i postovanja! Izvedba Selme kod Danijele na 8. Kat mi je bilo nesto najljepse i najemotivnije ikad”, napisao je jedan od ljubitelja Dugmeta

U jednom intervjuu prije nekoliko godina Selma Borić je priznala da joj Vlado Dijak nikada nije otvoreno priznao ljubav, ali dobro pamti trenutak kada je čula pjesmu Bijelog dugmeta i sjetila se kako joj je Dijak nosio kofer do željezničkog kolodvora u Sarajevu.

Danas je jako usamljena.

Gotovo svakog novinara koji je nazove Selma poziva u Zagreb. Nedavno je ekipi s banjalučkog portala Nostalgija rekla da samuje i da su umrli svi koji su joj nešto značili.

“Samujem kao svaka starica. Voljela bih da malo dođete u Zagreb, jer vas iz Banje Luke posebno volim. Rijetko putujem. Nedavno mi je umrla i sestra Nura-Marija u Mostaru i sve je manje onih ljudi s kojima sam provela život. Odem do dućana, popričam s poznanicima i to je sve”, kazala je.

… u posjeti kod moje drage Selme … #selma #bijelodugme

Objavu dijeli BEBEK (@zeljkobebek)

 

Megy M. /foto:Instagram

Komentari
Share Button