Dr. Juraj Kolarić: Partizani se nisu borili za Hrvatsku, oni su je rušili

25 lipnja, 2016 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

 „Josipović za Jazovku kaže da je ‘ustaški dernek’, što je onda ono njihovo u Brezovici – ‘partizanska simfonija’?!“Kada dođe Sudnji dan – Bog će svoje skupiti na desnu stranu, a ostalima će reći – idite lijevo, idite u vijećne ognje, odlazite od mene! To je taj pakao Zorana Milanovića! Lijevo je zlo, a desno dobro – rekao je u Bujici mons. dr. Juraj Kolarić, ugledni teolog, povjesničar i bivši dekan Katoličkog bogoslovnog fakulteta.

Čini se da se komunistički ostaci u ovoj zemlji umnožavaju – konstarirao je Kolarić, koje se osvrnuo i na komemoracije u Brezovici i Jazovci te je govorio o blaženom Alojziju Stepincu. Naglasio je kako su protiv proglašenja bl. Stepinca svetim neki vatikanski biskupi skloni iredenti, koji surađuju s SPC-om na tom pitanju, ali i lijevim krugovima u Hrvatskoj.

U šumi Brezovica takozvani antifašisti doživjeli su prije dva dana potpuni debakl, bilo ih je malo… Na Jazovci je bilo na tisuće Hrvata. Ovacijama je pozdravljen ministar Zlatko Hasanbegović, no to ni jedna televizija nije prikazala.

U Brezovici, pak, nije bilo nikoga, a to su pokušali skriti prikazujući u prijenosu na HRT-u snimke okolne šume – rečeno je na početku emisije, uz konstataciju kako “ispada da postoje dvije Hrvatske – ona stvarna, a to je hrvatski narod, to su ovi s Jazovke i ona virtualna Hrvatska, koju nameću mainstream mediji u kojoj se pjeva “Po šumama i gorama” kao u Brezovici…kolarić juraj bujica kolarić juraj bujica 2

KOLARIĆ: – To su dvostruka mjerila. Na jednoj su strani oni koji su nas navodno, oslobodili. Sa boli u srcu slušao sam kada je bivši predsjednik Josipović za Jazovku rekao “ustaški dernek”. A što je onda ono njihovo u Brezovici – “partizanska simfonija”?!

To što oni rade to je Don Quijoteovska borba “protiv vjetrenjača” – oni u Hrvatskoj traže “fašiste”! Pa kakve fašiste?! To je eksport-import politika – slike o nekakvom jačanju “fašizma” šalju van, a onda iz vana dobivaju nekakve odgovore u kojima se taj “fašizam” kao osuđuje. Ovi u Brezovici govore da svako stratište treba poštovati, a oni su ti koji ne poštuju…

Evo, sutra je Dan državnosti – što je s tisućama mrtvih u Domovinskom ratu, što je s tom patnjom?! Što je s Hudom jamom, Teznom i stotinama drugih stratišta?! Zašto ističu samo jednu stranu price?!

Slave u Brezovici “Dan antifašističke borbe”, a prešućuju da su isti ti antifašisti, u istoj toj šumi – nakon rata i bez suda, pobili više od šest tisuća Hrvata?

KOLARIĆ: – Podjela im koristi, potrebna im je. Isus je rekao da je došao da donese mač, da razdjeli oca od sina, majku od kćeri. Oni su to iskrivili. Ovdje imamo strahovitu mržnju, sustav koji ne priznaje žrtve. Unatoč odluci Europskog parlamenta o komunističkim zločinima pa i našeg vlastitog parlamenta – uporno se komunistički zločini nijeću, kao i 45-e.

Moj je otac 45.  kao istaknuti HSS-ovac u Donjem Međimurju, osuđen na osam godina robije samo zato što je pomagao ljudima. Bio je kriv što je živ! Optužili su ga da je “pomagao neprijatelju” i dali mu osam godina zatvora! Kao povjesničara, smeta me što se za NDH koristi sintagma “zločinačka država”. Pa ona je bila takva kakva je. Možemo reći da je režim bio zločinački, ali nikako država! Hrvatski narod želio je svoju državu i teškim je mukama konačno dobio. Prihvatljivo bi bilo da su partizani rekli – “Priznajemo državu, ali ne i njeno vodstvo”. Ali ne, oni su i Pavelića i Stepinca i cijelu Nezavisnu Državu Hrvatsku prozvali “zločinačkom”.

Nađite mi danas Nijemca koji za Njemačku kaže da je “zločinačka” zbog Hitlera ili Talijana koji bi za Italiju mogao reći “zločinačka” samo zato što je u njenoj povijesti i Mussolini imao prste… Nađite mi Mađara koji će za Mađarsku reći “zločinačka država” zbog Miklosa Horthyja ili Francuza koji će isto reći za Francusku.

Pa general Petain Francuze je progonio kao nitko, Pavelić je u uspoeredbi s njime bio “mala beba”. Ali ni jedan Francuz Francusku nije zato nazvao zločinačkom. Partizani nisu stvarali Hrvatsku državu nego su je rušili! Mogli su srušiti Pavelića, a ne dirati Hrvatsku. No, oni su rušili Hrvatsku, kako bi stvorili Jugoslaviju – u kojoj Hrvati neće smijeti biti Hrvati, u kojoj neće smijeti pjevati svoje pjesme, imati svoj jezik, svoju kulturu!

Dr. Kolarić je u Bujici najoštrije osudio izjavu Milorada Pupovca, koji je jučer u Jadovnom teško uvrijedio hrvatske katolike govorom protiv blaženog Alojzija Stepinca “oni koji prešučuju strahote, neka razmisle o kakvoj svetosti govore”.

KOLARIĆ O STEPINCU: – Stepinac je znao što to znači imati svoju državu. Zato je toliko smetao Srbima koji su govorili da Hrvatska nikad neće biti Hrvatska. Zato i danas smeta onima koji misle da Hrvati ne bi smijeli imati državu, jugonostalgičarima koji su govorili da će Sava prije poteći uzvodno nego li će Hrvati imati državu. I zato se Stepincu podmeće da je bio ubojica, da je “klao srpsku djecu”. No, postoji hrpa dokumenata koji dokazuju suprotno – koji dokazuju da je Stepinac spašavao ljudske živote. Spašavao je pravoslavce, Rome, Židove…

Isticao je da smo svi mi djeca Božja, da smo svi braća u Kristu, da smo stvoreni od Kristove krvi, da svi sačinjavamo jednu veliku obitelj i da nas ne bi trebale razdirati državne granice. Da bi zaštitio pravoslavce – govorio bi Stepinac da su konvertiti, da su prešli na katoličanstvo. No, i za to je bio optužen – da je prisilno ljude prekrštavao, a nije. Pa mi imamo dokaza kako su neke svećenike optuživali zato što su prekrštavali, a druge su optuživali zato što nisu prekrštavali pa ih kao nisu spasili.

U Bujici je rečeno da je Hrvatska eurozasupnica Marijana Petir, u suradnji sa Zagrebačkom nadbiskupijom, organizirala u Buxellesu izložbu “Stepinac – put svetosti”.

Žestoko je bila napadnuta zbog toga. Srbi su poludjeli, premijer Aleksandar Vučić čak je smijenio šefa stalne misije pri EU Duška Lopandića zato što nije uspio spriječiti održavanje izložbe. Međutim, na istoj liniji bili su i zastupnici SDP-a u Europskom parlamentu koji su namjerno bojkotirali izložbu…

KOLARIĆ: – Ne iznenađuje me Komisija koja bi trebala dodatno istražiti Alojzija Stepinca. U Vatikanu još postoje iredentisti, koji nisu skloni Hrvatskoj i koji blisko surađuju sa Srpskom pravoslavnom crkvom protiv Stepinca. I ponašanje ljevice u Hrvatskoj je na njihovoj liniji.

Nakon što je proces završen i kada se već išlo prema kanonizaciji – ići na dodatne provjere i to tražene od strane druge Crkve… Pa ni jedna druga crkva u povijesti nije bila iznad Rimokatoličke, nije joj nametala svoje stavove. To mi je neshvatljivo i neprihvatljivo. I kod nas su ljudi, biskupi to prihvatili – govore da je to želja Svetog Oca, da će Stepinac tako još više zasjati, ali očito je da se radi o želji Srpske pravoslavne crkve koja živi u prošlosti i ne želi priznati činjenicu da je Stepinac spašavao živote.

Kolarić je komentirao i sramotno pisanje SDP-ovog portala Index čiji je suludi vlasnik svetog Leopolda Mandića nazvao “komadom govedine”, a o 250 tisuća vjernika koji su ga pohodili opisali su kao “nekrofilske orgije”: – Ponavlja se velika istina: Krist je rekao “Ustat će protiv vas, progoniti vas, a možda i ubiti”. Oni samo traže način da kleveću Crkvu ivjernike.

Ne mogu ponoviti te riječi kako su nazivali svetog Leopolda Mandića i vjernike – toliko žući je proliveno na sve što je vjersko, pobožno. To je mržnja prema svemu što je kršćansko, katoličko … Ali na kraju, kada dođe Sudnji dan – Bog će svoje na desnu stranu skupiti, a ostalima će reći idite lijevo, idite u vijećne ognje, odlazite od mene!

Pa to je pakao Zorana Milanovića, to je lijevo – primjetio je voditelj, a Kolarić odgovorio: – Da, to je taj pakao! Lijevo je zlo, desno je dobro. Krist je oprostio svojim neprijateljima, a ovi ne znaju praštati. No, moramo se trgnuti. U Hrvatskoj živi 88 posto katolika, tu je još 10 posto ostalih kršćana. Pa to je više od 95 posto ljudi. Zašto smo mi šutljiva većina. Zašto smo tepih za obrisati cipele, boksačka vreća za udaranje – vrijeme je da to prestanemo biti!

Ovo što danas imamo to su komunistički ostaci. Daj Bože da ostanu ostaci, da se ne umnožavaju, ali umnožavaju se. Tko je za to kriv? Krive su političke stranke, krivi su mediji, to je ta politika eksport-import, sijanje mržnje prema svemu što nije komunizam. To trebamo jasno i nedvosmisleno osuditi. Pa svi Stepinčevi tužitelji su govorili, a branitelji su morali šutjeti. Napokon, mi danas trebamno početi govoriti jer i kamen će progovoriti ako ćemo toliko šutjeti.

U Bujici je emitiran veliki prilog u kojem je uspoređena šuma Brezovica i komemoracija u Jazovci. Ismijana je SDP-ova gradonačelnica Siska Kristina Ikić – Baniček koja je nazvana pripadnicom AFŽ-a, a u cijelosti je pušten i proglas HOZ-a “Jazovka”, koji i dalje inzistira na provođenju lustracije u Hrvatskoj. Kolarić je komentirao:

– Lustracija je kod nas zakasnila, no to ne znači da je neprovediva. Nadam se da će u HDZ-u imati dovoljno snage da spoznaju što lustracija znači i da je provedu – u svojim redovima, za početak!

Bujica je u čak dva navrata pustila ovacije koje je ministar kulture dr. Zlatko Hasanbegović dobio na Jazovci od tisuća okupljenih, a trajale su više minuta. Voditelj je Kolarića pitao što misli o fenomenu Hasanbegović – ljevica ga napada, mrzi, a narod ga obožava…

KOLARIĆ: – Ima ona jedna rečenica – “Vox populi, vox Dei” iliti “Glas naroda glas je Božji”. Narod uvijek prepozna ono dobro, a prepozna i ono loše. Iako je zlo puno glasnije od dobroga. No, došlo je vrijeme da narod počne glasnije govoriti kako bi zlo ustuknulo!

Na kraju emisije dr. Juraj Kolarić rekao je da će Hrvatska, uz Božju pomoć sigurno pobijediti Portugal u osmini finala Europskog nogometnog prvenstva!

 

 


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •