Mirko Filipović odgovorio kritičarima: “Ljut sam, ali ne držim do vašeg mišljenja!”

studeni 22, 2015 maxportal
Share Button

Nakon nekoliko dana šutnje, pozorno prateći što se događa u hrvatskim i svjetskim medijima, Filipović je putem Facebooka poručio kako su ga novinari nezasluženo popljuvali.UFC je suspendirao Mirka Filipovića zbog dopinga. Vijest su objavili dva dana nakon što je Cro Cop  objavio da odlazi u mirovinu. Nakon objave UFC-a Filipović je priznao kako je koristio male količine hormona rasta jer je htio sanirati ozljedu ramena. Budući nije uspio izliječiti rame, Cro Cop je otkazao borbu i otišao u mirovinu.

Evo, dragi prijatelji, budući da su se cijenjeni mediji ispucali u disciplini tko će se više nabaciti blatom, red je da se i ja javim iako bi se trebao nasmijati i odmahnuti rukom i uživati u svojoj krvavo zarađenoj penziji, ali red je red.

Dvije stvari sam u ovom svemu naučio, da čovjek uči dok je živ i da nitko nije prorok u svom selu. Mediji su me spremno popljuvali, jer sam uzeo nešto da pokušam sanirati ozljedu i to sredstvo koje koristi velik broj sportaša, iako ga zabranjuju jer u malim količinama je lijek i jako teško ili nikako je dokaziv u tijelu obzirom ga tijelo samo proizvodi. Pa solne kiseline bi se napio da mi to može sanirati ozljedu, spasiti nastup i riješiti bolove. Pa i obične vitaminske infuzije su zabranjene, da ne spominjem dalje, a da stvar bude gora ili bolja, kako se uzme, ukoliko ti liječnik napravi terapeutsko izvješće nakon toga ti ta agencija to isto može odobriti i onda nema problema. Onda može, ali bez pitanja – ne može!

Uglavnom, nabacivali su se blatom na mene, svaka druga riječ DOPING. Još bih razumio da sam otišao na borbu i da su nakon borbe objavili pozitivan nalaz na neko nedopušteno sredstvo. Iako doping podrazumijeva poboljšanje tjelesnih mogućnosti, a ja niti sam to zato uzeo niti sam mogao imati bilo kakve benefite od toga. Napali su me i razvlačili kao da sam imao kamen s Kriptona tijekom borbi u suspenzoru i da sam zato imao takvu karijeru, a ne radi životinjskih treninga i odricanja svih vrsta.

Pljuvanje je naš nacionalni sport i to treba tako i prihvatiti. Ispalo je sranje koje mi nije trebalo i to samo zato jer sam htio biti korektan. Kad ljudima nabaciš loptu na volej, bilo je očekivano da će je zakucati. Jebiga, takvi smo. Svi mi! I ne ljutim se ja na nikoga, sve je to moja greška, ali ne što sam uzeo hormon rasta da probam zaliječiti rame, već što sam glumio poštenjačinu i sam im prijavio.

Valjda je tako trebalo biti, ionako sam bio na kraju svoga borilačkog puta. Tko zna zašto je ovo i dobro i tko zna čega me to sve poštedjelo. Svako zlo za neko dobro. Jedino nije bilo korektno od novinara da me tako razapnu. Niti sam učinio neku štetu, nisam odradio na kraju ni tu borbu. Sam sam obavijestio poslodavca da imam težu ozljedu i da sam uzeo hormon radi sanacije i to na preporuku struke i još im ponudim da pošaljem nalaze i snimak magneta gdje se sve vidi. I sve džabe, ‘ajmo ga zgaziti.

Što je tu je, idući tjedan će ta agencija priopćiti da jer sam bio fer i korektan?! Da će me suspendirati umjesto četiri na samo dvije godine. Iako sam im prije svega toga rekao da borbu neću odraditi i da ću u mirovinu jer mi je tijelo previše oštećeno i da je rame rezultat toga i da i u 42-oj nemam vremena, a ni volje da budem iskren čekati da se zaliječim. To je proces od barem godinu dana. I da stvarno ne mogu više. Ipak su napravili cirkus nepotrebni. To je tako. Takva su pravila! I to treba poštivati i poštujem!

S mišljenjem ljudi koji do podne mrze sami sebe, a popodne cijeli svijet i koji ne mogu podnijeti nečiji uspjeh zamarati ću se kad umjesto od svog krvavog rada i znoja budem živio od njihovog mišljenja. Pozdrav!

Evo dragi prijatelji, posto su se cijenjeni mediji ispucali u disciplini tko ce se vise nabaciti blatom red je da se i ja…

Posted by Mirko Cro Cop Filipović on Saturday, November 21, 2015

 

Foto:Facebook MF

 

Komentari
Share Button