Pijani saborski zastupnik Franko Vidović pao s motora pa vikao na policajce

lipanj 29, 2014 maxportal
Share Button

SABORSKI zastupnik SDP-a Franko Vidović (47) na Dan državnosti, u srijedu oko 18.20 sati mopedom se zabio  u nogostup na šibenskoj rivi i strovalio na kolnik Obale dr. Franje Tuđmana.

Kad je policija Vidovića zamolila alkotest i vađenje krvi on je to odbio riječima: “Zar Vi ne znate tko sam ja”. Protestno se uputio, neslužbeno doznajemo, u šibensku bolnicu i potražio dr. Antu Županovića, sanacijskog ravnatelja bolnice, koji je ranije, uz podršku SDP-a, bio šibenski gradonačelnik. Navodno je to učinio kako bi prikrio da je popio čašicu više.Kako neslužbeno doznajemo, time tom slučaju nije bio kraj.

– Vi ne znate tko sam ja! – bahato  je vikao pred policajcima pozivajući se na svoju funkciju saborskog zastupnika.

Vidović je potvrdio događaj, no demantira neke verzije priče koja se proširila Šibenikom.

– Reći ću vam kako je bilo, a vi pišite kako mislite da trebate: 25. sam bio s ratnim kolegama, slavili smo Dan državnosti. Popili smo tri-četiri kratka pića i sokove, ono što pijete kad nešto slavite. Potom sam se mopedom uputio kući. Počela je kiša, ušao sam u zavoj, a ispred mene zaustavilo se automobil, bili su to stranci. Morao sam stati i motor mi je proklizao pa sam pao – kazao je Vidović,

Vidović: Nisam bio bahat

Nakon pada, objasnio je, izgubio je dah i bio u šoku, a opovrgava i da je bio bahat prema policiji.

– Nemam potrebe biti bahat. Prvo mi je u pomoć pritekla žena, kojoj ni hvala nisam mogao reći onako bez daha. Hitna je došla na poziv preko 112 i odveli su me u bolnicu. Policija je došla na hitnu i ponudila mi alkotest, što sam odbio jer nisam imao daha i bio sam u šoku – kazao je Vidović koji je u padu natukao rame.

Priznaje da je odgovoran za nastalu situaciju.

Vidoviću je ovodruga neugodna situacija u kojoj se našao. Prije četiri godine dobio je opomenu šibenskog SDP-a, kojemu je bio na čelu, jer je na sjednici nadzornog odbora stranke bocom u glavu pogodio stranačkog kolegu Slavena Cukrova. No ocijenili su da je time lakše povrijedio njihov statut, a njegovo su afektivno gađanje bocom protumačili kao ljudsku reakciju.

M. Radev
Foto: Šibenik.inKomentari
Share Button