Preminula Dunja Lango, jedna od najpoznatijih tv voditeljica

studeni 19, 2015 maxportal
Share Button

OSAM dana prije svog 74. rođendana preminula je Dunja Figenwald Puletić, jedna od najboljih televizijskih voditeljica, spikerica i novinarki nakadašnje Jugoslavije, priopćila je Radio-televizija Srbije.Dunja se svojedobno prezivala Lango, javnosti ju tako zapamtila pa je čak i njena matična kuća vijest o njenoj smrti naslovila “Premilnula Dunja Lango”. Rođena je 27. studenog 1941. godine u Zagrebu, gdje je završila gimnaziju i započela studij na zagrebačkom sveučilištu, a od 1960. do lipnja 1967. godine radila je u Radio-televiziji Zagreb. U Beograd se preselila 1967. i zaposlila se u tadašnjoj Radio-televiziji Beograd.

Diplomirala je na Filološkom fakuletu u Beogradu, na katedri za engleski jezik i književnost. Dunja Figenwald radila je u RTS-u kao spikerica, vodila je informativni i kulturno-zabavni program RTS-a te brojne televizijske prenose muzičkih festivala i kvizova.dunja lango

Kako navodi RTS, bila je predstavnica voditelja nekadašnje Jugoslavenske radio-televizije (JRT) sa svojim programom, na Osnivačkoj skupštini voditelja svijeta u okviru internacionalnog TV festivala, u Monte Carlu, 1977. godine. Vodila je, a potom i uređivala eurovizijske emisije, a za RTS je radila do lipnja 1999. godine, otkad je u mirovini. Od studenog 1995. do travnja 1999. godine, bila je urednica i voditeljica emisije Modni magazin, a glumila je u filmovima Moja luda glava, Bez, Bombaši.

Vijest o njezinom odlasku  objavila je i njezina kći Srna napisavši posvetu majci na Facebook profilu.

“Bila je hrabra i duhovita do posljednje sekunde. Ostaje da budemo najbolja verzija onoga što smo od nje naučili i dobili”, navela je njezina kći.

 Komentari
Share Button