Luka Burilović ponovno izabran za šefa HGK, podržalo ga 90 posto skupštinara

siječanj 25, 2018 maxportal
Share Button

Fokus Hrvatske gospodarske komore (HGK) u idućem razdoblju bit će na internacionalizaciji gospodarstva s ciljem jačanja izvoza, poticanja reformi, posebice dualnog strukovnog obrazovanja te digitalizacije usluga, istaknuo je danas ponovo izabrani predsjednik HGK Luka Burilović.Burilović je ponovno izabran za predsjednika Hrvatske gospodarske komore (HGK) i to za mandatno razdoblje od 2018. do 2022. godine.

Skupština HGK o predsjedniku je odlučivala između trojice kandidata – Luke Burilovića, Marina Lovrovića i Davora Poljaka.

 

 Luka Burilović, Marin Lovrović i Davor Poljak / Foto: HGK

Skupštinu HGK čine 93 člana, a Burilović je pobijedio u prvom krugu s 80 glasova. Marin Lovrović osvojio je sedam, a Davor Poljak dva glasa. Jedan listić bio je nevažeći, a tri člana skupštine nisu pristupila glasovanju.  Burilovća je, dakle, podržalo 90 posto članova Skupštine ( precizno  89,88%).

“Vizija i strateški projekti Komore za sljedeće razdoblje predstavljaju želju da zajedno s vama nastavimo posao zacrtan Strategijom HGK 2017. – 2022.”, kazao je Burilović napominjući kako pritom primarno misli na internacionalizaciju hrvatskoga gospodarstva, provedbu dualnog obrazovanja i digitalizaciju usluga.

“Jačanjem mreže predstavništava bit ćemo još bolja potpora pri izvozu, što je jedan od ključnih elemenata razvoja gospodarstva“, istaknuo je Burilović te naglasio kako mu je jedan od ciljeva u novome mandatu da kreatori politika još snažnije uvažavaju glas gospodarstva.

Burilović je istaknuo kako se HGK vratila na mjesto koje joj pripada te kako je riječ o instituciji pred kojom je svijetla budućnost. I dalje će se, kako je rekao, raditi transparentno, još više će se raditi na jačanju ugleda Komore i jačanju i provođenju svih usluga za gospodarstvenike, kako bi bili još kvalitetniji servis gospodarstvu.

Burilović je na čelno mjesto Komore došao 1. travnja 2014. godine i ovo mu je drugi mandat na čelu te ustanove.

MP/Foto:diplomacyandcommerce

Komentari
Share Button