Bio sam na Bleiburgu, pravi šou je nastao kad nam je austrijska policija okrenula leđa

svibanj 13, 2018 maxportal
Share Button

Bio sam na Komemoraciji u Bleiburgu. Misa i sjećanje na nedužno ubijenu hrvatsku vojsku i civile prošla je bez i jednog ozbiljnog incidentaNo, nije sve sve izgledalo tako bajno, a  neke koji su taj dan bili u Bleiburgu moglo bi imati ozbiljnih problema.

Jedini “ incident” na Bleiburgu koji su zamijetili Hrvati pristigli iz Domovine, Europe i cijelog svijeta, učinio je jedan (i ne samo jedan – nego organizirano ) austrijski policajac koji nije skrivao slovo “U” na leđima.

Ne da ga nije skrivao nego ga je još ukomponirao u crveno-bijele kockice!

Na njegovu sreću ( i neznanje) proći će samo s “ prekršajem” jer kao sto je vidljivo nije prvo bijelo polje ! To ga je spasilo !!! Inače bi prošao mnogo gore, gotovo sigurno s kaznenom prijavom!

Član Hrvatskog društva političkih zatvorenika ga je sreo i dobronamjerno upozorio da mu ne bi slučajno palo na pamet s ovakvim natpisom doći na Trg bana Jelačića u Zagreb.

Odmah bi ga zatvorili, a Vijeće za suočavanje s prošlošću ( poput nekadašnjeg SUBNOR-a) osudilo taj “ nemili” incident ! I naravno, uz kaznenu prijavu – deportiralo!

Iako policajac ni tada ne bi znao što se zapravo događa jer natpis “U” mu je na leđima!!

Vezano za tu neobičnu situaciju u srpskim medijima pojavio se ironičan tekst kako austrijska policija moli Hrvate koji su došli na Komemoraciju da ne nose ustaško znakovlje kako bi se mogli razlikovati.

 M.M. /Foto:S.R.

Komentari
Share Button