Bulj opisao susret s Vučićem: Skinuo sam kapuljaču zbog snajperista

15 veljače, 2018 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Sada priča po Beogradu da je krenuo na mene i da se nije prepao, a pripadnici osiguranja nisu mi dali da mu priđem! Takvih se nisam bojao ‘91. niti ih se bojim sada – pojasnio je u Bujici na Z1 televiziji saborski zastupnik Mosta Miro Bulj i otkrio detalje “okršaja” na Trgu sv. Marka:– Držali su me zatvorenog u Saboru punih sat vremena i čekali da Vučić ode! To je nedopustivo, ja sam saborski zastupnik i imam imunitet, a osiguranje me praktički zatočilo u zgradi parlamenta.

“Dok je bio u parlamentu, sat vremena mi policija i službe nisu dale da izađem iz Sabora! Ni novinari se nisu imali pravo kretati slobodno kao inače! Tri policajca su stajala na vratima, tek kada je Vučićeva kolona otišla, mogao sam pozvati taksi”, dodatno je pojasnio Mostov zastupnik.

Voditelj Bujice spomenuo je i da je Srbija Hrvatskoj ono što je Sjeverna Koreja SAD-u. Kako je rekao, Trumpu ne pada na pamet da primi Kim Jong-una, no Predsjednica je Vučića dočekala uz najviše počasti.

Na Vučićevo traženje zabranjen prosvjed na Markovu trgu

“Srbijanski mediji zgražaju se nad prosvjedom protiv Vučića – pa nećemo ga valjda dočekivati mahanjem zastavicama, nije on ni Tito, ni Kim, a Hrvatska je demokratska zemlja i pravo na prosvjed je demokratsko pravo, no beogradski mediji to ne razumiju. Prosvjeduje se i protiv Trumpa kada negdje dođe pa se američki mediji ne bune zbog toga”, konstatirao je voditelj, a Miro Bulj se nadovezao:

“Uvijek će biti različitih mišljenja, ali zabraniti prosvjed udovica i onda ga još javno osuđivati ili mene sprječavati kao zastupnika da se slobodno krećem – to je skandalozno! Vučić govori da se sada ne boji, a u ratu je bio kukavica i ratni huškač! Trebao je otići u Glinu, u istu onu dvoranu iz ’95. – kleknuti pred ljudima srpske nacionalnosti i ispričati im se! On je kriv zato što ih je poticao na zločine, a na kraju su zbog takve politike morali otići”, rekao je bez dlake na jeziku Miro Bulj.

Bujanec je spomenuo da je prosvjed ratnih udovica protiv Vučića zabranjen na Gornjem gradu temeljem zahtjeva srbijanskih službi, što Bulj nije opovrgnuo: “Njihova služba to je zatražila od Ureda predsjednice, a oni su zahtjev proslijedili MUP-u!”.

Vučić u Gvozdu hvalio Boru Mikelića, ‘predsjednika vlade’ tzv. RSK!

Voditelj je ponovo spomenuo Antu Deura, savjetnika za branitelje Kolinde Grabar-Kitarović, koji se nije pojavio na dočeku Vučića na Pantovčaku. Kako je rekao voditelj Bujice, riječ je ipak bila o svjesnoj diverziji i PR triku. Predsjednica Udruge ratnih udovica Rozalija Bartolić potvrdila mu je da ju je Deur zvao pet puta u srijedu, nakon što je Vučić otišao…

Nije mu se htjela javiti, no, kako tvrdi, nekako ju je ipak uspio dobiti s tuđeg telefona i iznio joj je ideju da ode kod Predsjednice na Pantovčak kako bi ublažili ovaj fijasko, no, kako je rekao urednik Bujice, gospođa Bartolić to je ponosno odbila! Informacije iz Bujice u međuvremenu su potvrđene i na izvanrednoj pressici Udruge udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata.

Bujica je objavila i skandaloznu izjavu iz Gvozda koju su drugi mediji prešutjeli; srbijanski predsjednik otvoreno je hvalio “predsjednika Vlade” tzv. Republike Srpske Krajine Boru Mikelića! Unatoč tome, Grabar-Kitarović se s Vučićem kasnije ipak pojavila u ‘Lisinskom’, gdje je dobila ovacije članova Pupovčeva SNV-a… S druge strane, kamere su u Gvozdu još zabilježile kako se ‘Aca’ prema Miloradu Pupovcu odnosio kao prema nekakvom psiću, čak ga je nazvao i Pupi!

“Nevjerojatno je da nitko nije reagirao! To što je hvalio Boru Mikelića, samo je dokaz da je ovaj posjet bio Vučićeva potvrda svega onoga što je govorio ’95. godine! Ponašao se kao da je u ‘Velikoj Srbiji’, a hrvatski domaćini omogućili su mu nevjerojatni PR za njegove političke potrebe. Hvalio je čovjeka koji je vodio zločinačku, okupatorsku tvorevinu i jedno vrijeme bio na čelu spirale zločina u Hrvatskoj. Naša dodvornička politika dopustila je da se Vučić puna dva dana izruguje hrvatskim braniteljima, ali i građanima srpske nacionalnosti. Ne smijemo zaboraviti žrtvu njih 9.000 koji su također branili Hrvatsku. Je li itko od njih bio pozvan u Lisinski?”, zapitao se gost Bujice.

“Skinuo sam kapuljaču zbog snajperista…”

Saborski zastupnik Mosta detaljno je objasnio što se dogodilo na Trgu sv. Marka.

“Gore su bile postavljene barikade i tu sam dobio prve informacije da je zabranjen prosvjed. Ovo je prvi put da je neki skup na Gornjem gradu zabranjen, iako je bio uredno prijavljen i to me razočaralo. Cijelim putem od Jelačić placa do Kamenitih vrata razmišljao sam o tome da je krajnje vrijeme da netko nešto pita Vučiča, ne samo kao predsjednika Srbije, već ponajprije kao nekoga tko je bio četnik i desna Šešeljeva ruka tijekom velikosrpske agresije.

Huškao je ljude na ‘Veliku Srbiju’, a kada se zapucalo, podvukao je rep kao kojot, utekao u Srbiju i ljude srpske nacionalnosti ostavio da ratuju. Vidio sam da kod Predsjednice nitko nije postavio osnovno pitanje; kada će otići u hrvatsku Glinu, s obzirom da je svojedobno govorio da je to ‘srpska’ Glina. Otišao sam tamo gdje su bili novinari, Vučić se u tom trenutku pozdravljao s premijerom Plenkovićem, krenuo sam prema njemu kako bih ga priupitao to osnovno pitanje… Imao sam kapuljaču, skinuo sam je zbog snajperista da se vidi da sam to ja.

Namjera mi je bila samo pitati ono što su ga htjele pitati i naše ratne udovice. Policija i zaštitari odmah su me odbacili! Prošao je od mene svega nekoliko metara, odmah sam ga upitao kad će u hrvatsku Glinu, okrenuo se, pogledao me ljutito, vidjelo se da je izgubljen! Još sam ga dvaput pitao isto, od mene je već bio na udaljenosti od kojih 50-60 metara. Htio sam ući na sporedna vrata Sabora i tada je sa sigurne udaljenosti nešto doviknuo. Okrenuo se nakon 60 metara, a prvi puta sam mu bio na tri-četiri metra i tada je šutio… Htio je ispasti hrabar, a on je inače kukavica! Lažljivi četnik i kukavica”.

No, Vučić je u intervjjuu za RTS ipak rekao da je Bulj od njega – pobjegao!

“Moja namjera bila je da ga pitam pitanje koje su trebali pitati Grabar-Kitarović i Plenković, a nisam vjerovao ni da će ga to pitati Jandroković… To sam učinio kao hrvatski branitelj, ponosan na pobjedničku Hrvatsku vojsku, od koje je on pobjegao na beogradske ulice tijekom svih naših operacija, on je zločinac koji bi trebao odgovarati, a ne biti priman na crvenom tepihu”, odgovorio je Bulj.

Bulj: Vučić upravlja Pupovcem, a SDSS Hrvatskom!

“Predsjednik Srbije ovim je posjetom potvrdio da je Pupovac njegova lutka na koncu. To se vidjelo u Gvozdu, ali i u Lisinskom, kada ga je pitao za Zakon o braniteljima, rekavši da ne mora dići ruku baš za svaki zakon… Poslao je poruku da on upravlja iz Beograda Zagrebom! Točnije, on upravlja Pupovcem, a Pupovčev SDSS je stranka koja upravlja Hrvatskom”, kategoričan je bio Miro Bulj.

Ustvrdio je i kako su motivi poziva Predsjednice Vučiću nejasni, dodavši da Hrvatska uopće nema strategiju vanjske politike.

“Srpski ministar Ivica Dačić u UN-u gradi priču o mitu i lažima, a Hrvatska šalje diplomatsku notu! Nekoliko trenutaka poslije, Predsjednica poziva Vučića, jednog od glavnih začetnika četništva, koji je mobilizirao Srbe u agresiji na Hrvatsku! Ako su zaista željeli odnose, to su mogli napraviti na diplomatskoj razini i na političkim marginama.

Drugo bi bilo da je donio cijelu arhivu JNA o Ovčari, vukovarskoj bolnici i svim nestalim Hrvatima, jer je očito ima. Predsjednica se nije snašla, bila je kao Alisa u zemlji čudesa! Ovo nije pitanje lijevo ili desno, nego pitanje hrvatske suverenosti i državotvornosti. Nije mi jasan taj poziv, pa on se cijelo vrijeme nama rugao!”.

Iako Predsjednica govori da je “većina podržava“ oko Vučića, činjenica je da su je kritizirali i lijevi i desni mediji i lijeva i desna oporba – pa čak i brojni pripadnici vladajuće većine.

“Ovo nije pitanje podjela, nego temelja države. Mi smo doživjeli da se one koji prosvjeduju protiv Vučićeva dolaska naziva marginalcima ili osobama s rubnog dijela političkog spektra, a prosvjedovale su obitelji poginulih, majke i supruge onih koji su dali svoje živote, a to su temelji Hrvatske, nije to nikakva margina gospođo Predsjednice!”.

BULJ: Trebalo je biti 13 šatora! Činjenica je da nama došao čovjek koji se tako bahato ponaša, a Predsjednica mu radi PR i od njega pravi legendu u Srbiji. Proglasili su me ustašom zbog pitanja koja su trebali postaviti ona i premijer!

“Vulin da ćuti 100 dana” – neizvedivo, progovorio bi taj i kroz guzicu!

Voditelj Bujice citirao je srbijanske medije koji donose duhovite naslove tipa “Vulin da ćuti 100 dana“. Rekao je da bi “taj progovorio i kroz guzicu“, a Miro Bulj se složio: “Ne vjerujem da će Aleksandar Vulin šutjeti 100 dana. On je produžena ruka Vučića, on je taj koji je zadužen za podgrijavanje atmosfere. Vučić je u RH napravio predizbornu kampanju za lokalne izbore svojoj partiji. Pokazao je našim lutkama na koncu da nemaju nimalo hrabrosti, ma što napisali na svojim rukavima”.

Emisija se dotakla i Vučićevog laganja hrvatskim novinarima da u Glini ‘95. nije spominjao ‘Veliku Srbiju’, premda se to u snimci koja je objavljena jasno čuje. Bulj je na to kratko rekao: “Vučić dlaku mijenja, ali ćud nikada!”.

U Bujici su objavljene snimke sa skupštine Srpskog narodnog vijeća u Lisinskom, na kojem je predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović pobrala ovacije. Vučić je okupljene nazvao ‘saborcima’, a Pupovca kritizirao zbog Zakona o hrvatskim braniteljima u kojima se Srbija proglašava agresorom. U prijevodu – negirao je agresiju i to ispred Predsjednice RH!

Bulj: Vučić je trebao u Remetinec, a ne natrag u Beograd!

“Most je inzistirao da agresija Srbije mora biti u tom Zakonu. Grabar-Kitarović ni na jednu skandaloznu Vučićevu rečenicu nije reagirala. Prof. Hebrang kaže da je Vučića trebalo uhititi. Mislim da ga je trebalo poslati u Remetinec, a ne pustiti natrag u Beograd!”.

“Hrvatska politika poslala je sramotnu poruku. Onaj tko je Predsjednici savjetovao da pozove Vučića, pljunuo je u lice svim hrvatskim vrijednostima. Netko se mora ispričati za ovo što se dogodilo! Vučić je četnik i kukavica, a naša Predsjednica i diplomacija trebaju se crveniti i sramiti jer su dopustili da se ovakva osoba ruga i veliča ono za što se zalagao i ’95. godine,” zaključio je u još jednoj Bujici Miro Bulj.

MP/foto:screenshot


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •