DRUGI NAPAD: Novinarka Olivera Lakić upucana ispred svog stana

svibanj 9, 2018 maxportal
Share Button

Novinarska crnogorskih Vijesti Olivera Lakić ranjena je ispred svog stana u Podgorici. Kako javljaju Vijesti njihova novinarka upucana je u nogu i zadobila je ranu desne potkoljenice, ali srećom nalazi se izvan životne opasnosti.Ovo nije prvi put da se dogodio napad na Lakić. Prije šest godina 29-godišnji Ivan Bušković brutalno ju je premlatio, no policija ga je ubrzo uhitila.

Novi napad na Oliveru Lakić se dogodio u utorak, u ranim večernjim satima na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, a na licu mjesta nalaze se hitna pomoć i policija.

Dežurni liječnik Aleksandar Vulić je potvrdio da Lakić nije životno ugrožena i kazao da će biti zadržana u Centru za kirurgiju.

-Vjerojatno su je sačekali ispred ulaza, gdje je pretučena prije šest godina, prišao joj je čovjek i pucao u nogu. Ona kaže da je bilo još dvojica ljudi koji su pobjegli. Znači nemam riječi dokle više, do kad će više ovo da se dešava u ovoj našoj divnoj Crnoj Gori? Nijedan napad na nju nije riješen. Mnoge priče koje napisala a koje ukazuju na kriminal nisu uopće istražene. Dokle ćemo strepiti od ovakvih kukavica”, kazao je ispred Kliničkog centra Crne Gore, glavni i odgovorni urednik “Vijesti” Mihailo Jovović.

Direktor Uprave policije Vesko Damjanović osudio je napad na Oliveru Lakić.

-Uradit ćemo sve što je u našoj moći da saznamo i otkrijemo ovaj događaj i izvršitelje privedemo pravdi”, kazao je Damjanović. Novinari, aktivisti i građani sutra će se okupiti u 11 sati ispred zgrade Vlade Crne Gore u znak prosvjeda zbog napada na novinarku.

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković najoštrije osuđuje oružani napad na novinarku “Vijesti” Oliveru Lakić.

– Sloboda medija i neometan rad novinara temeljno je opredjeljenje Vlade. Od nadležnih zahtijevam brzu i efikasnu istragu kojom će biti otkriveni motivi napada, napadači i njihovi eventualni sudionici i nalogodavci”, poručio je Marković, objavljeno je na službenom Twitter profilu crnogorske vlade.

Komentari
Share Button