BABO SE VRATIO! Fikret Abdić pušten iz zatvora da bi mogao sudjelovati na izborima

listopad 30, 2020 maxportal
Share Button

Fikret Abdić, načelnik općine Velika Kladuša, sinoć je privremeno pušten iz zatvora u Bihaću i to kako bi sudjelovao u kampanji za predstojeće lokalne izbore na kojima se natječe za još jedan mandat.Ovakva kampanja bez presedana uslijedila je nakon što su se Abdićevi odvjetnici Županijskom sudu u Bihaću i Središnjem izbornom povjerenstvu BiH (SIP) podnijeli žalbu jer su njihovom branjeniku uskraćena prava koja mu jamči Izborni zakon.

Iz Abdićeve Laburističke stranke ranije su optuživali SIP da dovodi u pitanje njegova temeljna ljudska prava i slobode tolerirajući činjenicu da je on u zatvoru iako je kandidat na izborima.

Po dolasku u Veliku Kladušu u večernjim satima Abdić se svojim pristalicama obratio s prozora zgrade općinske uprave poručujući im kako je uvjeren da će uz njihovu potporu ostati općinski načelnik.

“Iako sam otišao u zatvor, ja sve pratim i nijedna stranka nema ideje”, kazao je dodajući kako je sada vrijeme da Laburistička stranka, koja “jedina zna što hoće”, krene u kampanju.

Abdić je uhićen u lipnju ove godine pod sumnjom za korupciju te za zloporabu službenog položaja i ovlasti.

Na zahtjev županijskog tužiteljstva sud mu je odredio pritvor do okončanja istrage a ta mjera 8. listopada produžena je za još dva mjeseca. Iz suda nisu pojasnili hoće li se i kada Abdić vratiti u pritvor.

 

On je mandat općinskog načelnika Velike Kladuše osvojio 2016. godine no u tom je gradiću rijetko boravio a većinu poslova u njegovo ime obavlja je kći Elvira.

Abdić je u Hrvatskoj ranije zbog ratnih zločina u BiH osuđen na 15 godina zatvora a iza rešetaka je proveo 10,5 godina. Na slobodu je pušten 2012. godine.

R.I. /Foto: radiovkladusa.ba

Komentari
Share Button