Generali i inženjeri: Švaljek predstavila tim s kojim ide u bitku za Zagreb

veljača 27, 2017 maxportal
Share Button
NEZAVISNA kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Sandra Švaljek predstavila je u ponedjeljak svoj politički program pod nazivom “Razvoj u 4D”, novi vizualni identitet kampanje pod sloganom “Nezavisna”, te stručni tim s kojim planira pobijediti na lokalnim izborima.“Program nosi naziv ‘Razvoj u 4D’, razvoj u svim smjerovima, jer se Zagreb mora razvijeti u svim svojim dijelovima, svim gradskim četvrtima, ali i u kulturi, obrazovanju, sportu, prostorno i gospodarski”, rekla je Švaljek predstavljajući program na vidikovcu Zagreb 360-Zagreb Eye.

Dodala je da je važno zaustaviti odljev mladih u inozemstvo i osigurati građanima dobar život i perspektivu za budućnost.

Glavni ciljevi programa su gospodarski razvoj grada i smanjenje stope nazaposlenosti sa sadašnjih 9,4 na 5 posto do 2021. godine, rješavanje prometnih problema uz povećanje udjela biciklističkog, a smanjenje automobilskog prometa.

Cilj je dugoročno i održivo riješiti gospodarenje otpadom prema načelima kružne ekonomije i smanjiti komunalni otpad koji se odlaže na odlagališta s 80 na 20 posto do 2021. Jedan od ciljeva je i osnivanje samostalnog gradskog ureda za kulturu, kao i razvoj sporta, povećanje dostupnosti jaslica i vrtića te njihovo opremanje prema najvišim standardima.

Sin joj je, kaže, dao težak zadatak, a taj je da ostvari cijeli program. ‘Trebam tim za to, zato sam stvorila dobar, kvalitetan tim. To su ljudi koje krasi stručnost, poštenje…’, rekla je Švaljek. ‘Oni žele Zagreb učiniti boljim i ljepšim’.

Stručni tim

Švaljek je predstavila stručni tim s kojim kreće u bitku za Zagreb. Vladimir Ferdelji, neovisni vijećnik u Gradskoj skupštini, zadužen je za gospodarska pitanja, a povjesničar Tihomir Milovac za kulturnu politiku. Tu su i konzultantice Marijana Sumpor s iskustvom na području strategijskog planiranja i projektnog menadžmenta i Vesna Vrga Perović s iskustvom u pripremi i provedbi EU projekata.

Za braniteljsku populaciju i pitanja sigurnosti zadužen je umirovljeni general Jozo Milićević, a za pitanja zaštite okoliša i gospodarenje otpadom kemijski inženjer Mirko Budiša. Arhitektica i urbanistica Tea Horvat bavi se arhitektonskom politikom.

Švaljek je naglasila da je izabrala slogan “Nezavisna” jer smatra da samo nezavisna gradonačelnica može promijeniti način upravljanja gradom. Predstavila je i svoju internetsku stranicu www.sandrasvaljek.hr.

Upitana o mogućoj koaliciji nakon izbora s kandidatkinjom HNS-a Ankom Mrak Taritaš, Švaljek kazala je da treba prvo pričekati rezultate izbora. “Pustimo prvo da pobijedimo, a onda ćemo raspravaljati dalje”, rekla je.

Potvrdila je da ju je podržao HSLS istaknuvši da je otvorena za suradnju sa stankama radi podrške njezinom programu, ali nije otvorena za trgovanje i ucjenjivanje foteljama i pozicijama. Negirala je da ju je kontaktirao HDZ.

Pretkampanju je, kaže, financirala isključivo donacijama i skupnim malim donacijama, te je pozvala sve zainteresirane građane da se uključe.

MP/foto:pxllKomentari
Share Button