HDZ IMOTSKOG PROTIV IK, PLENKOVIĆA UPOZORAVAJU: ‘Istanbulska je protivna Statutu HDZ-a’

travanj 8, 2018 maxportal
Share Button

HDZ Imotskoga i cijele Imotske krajine oglasio se javnim priopćenjem u kojem iskazuje protivljenje ratifikaciji Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru.U Odluka o protivljenju Konvenciji, koja je usvojena jednoglasno, navode da se aktivno zalažu za borbu protiv svih vrsta nasilja,  pogotovo nasilja nad ženama i obitelji. Ističu da je uvođenje rodne ideologije u suprotnosti sa stavom i svjetonazorom HDZ-a i  birača te stranke.

U kratkom priopćenju naglašavaju zanimljivu, dosad zanemaren stav, da je Istanbulska konvencija u suprotnosti sa Statutom HDZ-a.

Evo priopćenja koje je u ime HDZ-a Imotski potpisao predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Ivan Budalić, inače gradonačelnik Imotskoga.

“Na sastanku GO HDZ-a Imotski održanog 03. travnja 2018. godine donesena je jednoglasna

ODLUKA

Gradski odbor HDZ-a Imotski u koordinaciji općinskih odbora HDZ-a Imotske krajine, se zalaže za borbu protiv svih vrsta nasilja, a pogotovo nasilja nad ženama i obitelji.

Uvođenje rodne ideologije je u suprotnosti sa stavom i svjetonazorom naše stranke i naših birača što je opisano u članku 2. stavka 1. statuta HDZ-a:

“HDZ je narodna stranka koja okuplja sve slojeve hrvatskog naroda i drugih građana Hrvatske, čiji se program temelji na domoljublju, načelima demokracije i kršćanske civilizacije te drugim vrijednostima koje su u tradiciji hrvatskog naroda.”

Slijedom navedenoga i vodeći se mišljenjem i stavovima vlastitih članova i simpatizera  protivimo se  ratifikaciji  Istanbulske konvencije u Hrvatskom saboru.

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a
Ivan Budalić

 

Komentari
Share Button