HDZ je u srpnju 2020. u Zagrebu osvojio 93.454, a Možemo 60.383 glasova

8 svibnja, 2021 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Na parlamentarnim izborima prije deset mjeseci HDZ je u Zagrebu pojedinačno dobio najviše glasova, oko 28 posto.  HDZ je osvojio  93.454 glasova, SDP 69.812, Možemo 60.383, Škoro 33.805 Most 29.751 Pametno 21.154.Andrej Plenković je bio preferencijalni pobjednik u Centru s oko 29 000 glasova, a Gordan Jandroković je pomeo konkurenciju u 2. izbornoj jedinici osvojivši oko 19 000 glasova. Mogu li se ovi HDZ-ovo trendovi prenijeti na lokalne izbore?

Zbroje li se glasovi koji u većini pripadaju desnim stranka ili desnom centru, i usporede s brojem glasova koji su osvojile strake ljevice,  desnica je u blagoj prednosti. HDZ, Škoro i Most osvojili su ukupno 157.010 glasova, a SDP, Možemo i Pametno  151.349 glasova, što je 5. 661 glasova manje.

Na lokalnim izborima u Zagrebu 2017. godina Milan Bandić je, s osvojenih 147 680 glasova, pobijedio Anku Mrak Taritaš koju je održalo 131 373 Zagrepčana.

Istina jest kako u Zagrebu lokalni i parlamentarni izbori nikada nisu ni približno bili isto, što svjedoči primjer Bandićevog 365 koji je na parlamentarnim izborima uvijek bio marginalan, a na lokalnim izraziti favorit. Iz toga proizlazi da će se na izborima za Zagreb najžešća bitka voditi za Bandićev korpus glasača što bi moglo biti presudno za ulazak u drugi krug,  Davora Filipovića, Miroslava Škore, Jelene Pavičić Vukičević ili posustale Vesne Škare Ožbolt.

Za mene je još uvijek najveća tajna, kako je moguće da je Tomislav Tomašević u svim anketama slovi kao favorit ovih izbora i čime je on to uopće zaslužio? Kojim kompetencijama, radnim navikama i dosadašnjim iskustvom, kojim svjetonazorom i ideološkim potkama?

Više je nego očito da se ovdje radi o brutalnom ispiranju mozga zagrebačkim građanima u režiji plaćeničkih medija i anketara, a hrvatski hlebinci još jednom nasjedaju na notornu izbornu prijevaru prije samih izbora. Hrvatski narod je prevaren kada je izabran Mesić u čak dva mandata, prevaren je kada je izabran Josipović, a brutalno je prevaren kada je izabran Zoran Milanović koji nikada ne bi vidio Pantovčak da mu refren nije skladao poznati pjevač!

Izborna utakmica

Za prijevaru naroda nisu dovoljni samo medijski plaćenici, za prijevaru su najvažniji izborni zečevi koji se ne kandidiraju da bi pobijedili, nego se kandidiraju kao razbijači tuđeg biračkog tijela.

Dakako, legitimno je pravo svakoga kandidirati se i prikupiti dovoljan broj potpisa za valjanu kandidaturu, no međutim, predizborna retorika i objektivne šanse nam uvijek pokazuju tko je čiji igrač. Miroslav Škoro je smrtni neprijatelj Davoru Filipoviću, kao što je bio đelat Kolindi Grabar Kitarović i nije prolio ni kap znoja u ovoj predizbornoj kakofoniji Tomaševiću skinuti makar jednu dlaku s glave, ako ni zbog čega drugog, onda barem Zbog Soroša i Tita?

Za Škoru je Tomašević favorit, kao što mu je Milanović bio izraziti favorit, iz čega kristalno jasno možemo zaključiti kakva svjetonazorska uvjerenja živi „tamburaški pjevač“ koji se biračima  prodaje za domoljuba i katolika kao lider nekakve kripto desnice u Hrvatskoj.

Škorin osvetnički pohod protiv HDZ-a, (dakle ne protiv Plenkovića koji mu je samo javna izlika), očituje se u zadnjem brutalnom uratku njegovih megafonista koji su Davora Filipovića pokrstili u Srbina! Ni manje ni više!?

Nije li to mizerija nad mizerijama koja ga apsolutno delegitimira kao ozbiljnog kandidata?  Osvetnik-pjevač neće nikada oprostiti činjenicu što je javnost doznala istinu o podrijetlu njegove supruge i istinu o njegovom braniteljskom stažu koji je stekao pjevajući u četničkim i jugoslavenskim klubovima SAD-a. Nikada neće oprostiti što se narod opravdano pitao tko će biti moguća prva dama Hrvatske, žena mogućeg, a kako se danas vidi, nemogućeg predsjednika države. I sada u osvetničkoj nemoći da argumentima uzvrati istom mjerom, tambura i  izmišlja notornu laž da je Davor Filipović Srbin i da je kršten u 14. godini života i još kojekakve gadosti o Filipovićevim roditeljima!

Škoro već sada bira Tomaševića u drugom krugu, Vesna Škare Ožbolt javno bira Tomaševića u drugom krugu, Pavičić Vukičević bira Tomaševića u drugom krugu, znajući da drugi krug neće vidjeti ni sa sljemenske žičare! Zbog te i takve prijevarne logike izbornih zečeva dobili smo Mesića, Josipovića i Milanovića na Pantovčaku, zbog te i takve logike notornih plaćenika,   Zagreb i Hrvatska su nam tu gdje jesu u kulturološkom, svjetonazorskom, ekonomskom i u svakom drugom smislu.

Zbog te i takve prijevare može se lako dogoditi da će Zagreb na svom čelu dobiti bijedu i da će metropola već prvi dan nakon izbora gorko zaplakati za Milanom Bandićem! Evo kako to kratko komentira jedan komentator na jednom portalu:

„Da, to je moguć scenarij, jer „veliki katolici“ ne opraštaju Istanbulsku „Adezeju“, a Filipović je „Adezej“.
„To što će poslije dobiti otvoren put stotinama pogubnih stvari, njih ne zanima“.

Kristalno je jasno da je HDZ-ov trend u uzlaznoj putanji što dokazuje statistika na samo uvodu ove analize, a kako bi ta činjenica bila još uvjerljivija evo statistike po izbornim jedinicama na parlamentarnim izborima 05. srpnja 2020. u sve četiri zagrebačke izborne jedinice. Za podatke zahvaljujem jednom uglednom komentatoru koji se bavi preciznom izbornom matematikom.

I. izborna jedinica / ZAGREB-CENTAR, ZAPAD

1. HDZ 39.278-  27, 64%
2. MOŽEMO 33.323- 23,08%
3. SDP 31.401 -21,75 %
4. DP 12.529- 8,67 %
5. MOST 11.772-  8,15 %
6. Pametno 9.492- 6,57 %

II. izborna jedinica / ZAGREB-ISTOČNI DIO

1. HDZ 19.875- 32,02 %
2. SDP 11.651- 18,76 %
3. DP 9.301 – 14,98 %
4. MOST 7.699 – 12,40 %
5. MOŽEMO 5.804- 9,34 %.
6.Pametno 2.534- 4,08 %

VI. izborna jedinica / ZAGREB-JUGOISTOK

1. HDZ 12.518- 27,89 %
2. SDP 11.210- 24.97 %
3. MOŽEMO 8.501- 18,94 %
4. DP 4.395- 9,79 %
5. MOST 3.312- 7,38 %
6.Pametno 4.395- 4,87 %

VII. izborna jedinica / ZAGREB-JUŽNI DIO

1. HDZ 21.779 29- 64 %
2. SDP 15.550 21- 16 %
3. MOŽEMO 12.755- 17, 35 %
4. ŠDP 7.580 10-31 %
5. MOST 6.968 9- 48 %
6. Pametno 4.733 6- 44 %

Na lokal patriotskoj razini, kao stanovnika Jaruna,  osobito su me razveselili rezultati u 7. izbornoj jedinici Zagreb južni dio. Taj dio Zagreba, osobito Trešnjevka jug i Jarun, uvijek su bili tradicionalno uporište SDP-a i ljevičara, a ova pobjeda HDZ-a jasno ukazuje na neke nove trendove.

Primjer djelovanja lokalnih  vlasti za dobrobit svih građana možemo vidjeti i u mojoj gradskoj četvrti, gdje je koalicija na čelu s trenutnim predsjednikom Danijelom Samaržijom (HDZ), u protekle četiri godine pokrenula s mrtve točke niz projekata od interesa za sve stanovnike Trešnjevke jug, kao što su  izgradnje škola, vrtića, društvenih domova i ambulanti te uređenje dječjih i sportskih igrališta, biciklističkih staza, (ne LGBT biciklističkih staza), šetnica, komunalne infrastrukture i hortikulture.

U tom kontekstu nužno je spomenuti povratak poštanskog ureda u Hrgoviće na Jarunu, dovršetak asfaltiranja jarunskih ulica, a sve to u zajedništvu i sinergiji  predsjednika Danijela Samaržije  i uglednih jarunskih HDZ-ovaca ministra Vilija Beroša i Tomislava Družaka, što se konačno pokazalo i na izbornim rezultatima na parlamentarnim izborima.

Trendovi HDZ-ovog rasta u Zagrebu, ali i na nacionalnoj razini su činjenično nepobitni. Na istoku zemlje, poglavito u Osijeku i OBŽ-u HDZ će, čini se pomesti konkurenciju već u prvom krugu. U Osijeku HDZ nije nikada imao svog gradonačelnika, a mladi Ivan Radić (HDZ) , budući gradonačelnik Osijeka, bit će dokaz trendovskog rasta HDZ-a!  Evidentan  rast HDZ-a, poglavito u  Zagrebu valja zaustaviti milom ili silom .

„Stranka opasnih namjera“ postala je super opasna i ljevici i „desnici“ u Hrvatskoj. Ljevici koja je na koljenima potrebno je ortodoksno osvježenje u liku i djelu Tomislava Tomaševića, a desnici na čelu s „pjevačem“ jačanje HDZ-a je smrtna opasnost, jer bi to za one kojima je jedini program lešinarenje na HDZ-ovom biračkom tijelu značilo samo jedno. Ostali bi gladni, bez duševne i ine hrane! 

Izbori za gradonačelnika Zagreba postali su prava gladijatorska arena puna lavova. Potpuno je razvidno da je jedini gladijator, umjesto favoriziranog Tomaševića kojega bi po zdravoj logici trebalo skidati, postao Davor Filipović kojega lijevi i desni  lavovi trebaju rastrgati. Tomaševića nitko ne dira po cijenu da nakon što bude eventualno izabran spali Zagreb kao što je Neron spalio Rim.

Kazimir Mikašek-Kazo /Foto: Maxportal

 


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  


-->