Htio ubiti ženinog ljubavnika, pucao u krivog, policajce držao na nišanu, razbio BMW…

srpanj 23, 2017 maxportal
Share Button

Aldin Džaltur (38) iz Hrasnice kraj Sarajeva uhićen je nakon dramatične potjere koja je uslijedila nakon što je pucao iz pištolja na parkingu ilidžanske Termalne rivijere.Htio je ubiti supruginog ljubavnika, pucao je na pogrešnog muškarca, pa izazvao  nesreću i policajce držao na nišanu

Džaltur je jutros oko 9.45 sati, pucao u automobil muškarca za kojeg je navodno sumnjao da ga supruga s njim vara. Ispostavilo se, međutim, da je pucao u pogrešnog muškarca i da to uopće nije bila ta osoba na koju je ciljao, piše Avaz.ba.

Nakon toga  se dao u bijeg pa je u blizinu podvožnjaka u Otesu udario  u automobil BMW. Potom je izašao iz vozila i sukobio se s vozačem BMW-a, želeći mu oteti auto. Vozača je udario šakom, razbivši mu arkadu.

U tom trenutku su naišli pripadnici krim-policije, koji su bili na putu prema poslu. Vidjevši dva vozila i krvavog vozača BMW-a kako leži, istražitelji su su zaustavili auto i istrčali da pomognu, misleći da se radi o saobraćajnoj nesreći. Džaltur je tad iskočio iza vozila i uperio pištolj krim-inspektoru u glavu.

Držeći ga a nišanu, uskočio je u svoje vozilo, kojim je potom udario u policijsko vozilo, a zatim nastavio  bježati.

Ne želeći dovoditi u opasnost živote građana u naseljenom mjestu, policajci su ga pustili da pobjegne, obavijestivši o tome patrole na terenu. Džaltura je policija konačno sustigla u blizini zgrade u kojoj stanuje, u Hrasnici, gdje su ga izvukli iz vozila i uhitili.

MP/foto:avaz.baKomentari
Share Button