INTERVJU: Ovo je Nedjeljko Babić, prvi predsjednički kandidat 2019. godine

4 lipnja, 2019 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ekskluzivni razgovor s Nedjeljkom Babićem, predsjednikom Hrvatske stranke svih čakavaca, kajkavaca i štokavaca, koji najavljuje kandidaturu za predsjednika Republike Hrvatske.Popratili smo prije tri godine početke stvaranja Vaše stranke te nas danas zanima zašto niste sudjelovali na izborima za Europski parlament.

Kako smo još stranka u razvoju, a ovakva Europska unija kao umjetna tvorevina, kojom vladaju velike strane korporacije sustavom oligarhije i nametanja njihovih zakona, koji su potpuno uništili Hrvatsku, procijenio sam kako je sudjelovanje u tim nebitnim izborima gubljenje energije i novca. To je forma bez sadržaja. Hrvatska se sudbina može mijenjati i stvarati samo u Hrvatskoj.

Je li ovaj Vaš pristanak na intervju znak vašeg izlaska u javnost?

Da. Sada je došlo vrijeme da na osnovi našeg programa napokon objavimo kako i na koji način mi možemo realizirati rješavanje svih problema u Hrvatskoj. Ići ćemo slijedom koji nam sustav omogućuje, a to je: kandidatura za predsjednika Republike, zatim parlamentarni izbori i na kraju lokalni.

Što za vas znače predsjednički izbori?

Predsjednički izbori za nas znače mnogo jer smo jedina stranka koja traži vraćanje polupredsjedničkog sustava kako bismo imali odgovornu osobu i ponovno državnika koji će biti odgovoran za provođenje svih odluka Hrvatske vlade, a u interesu svih građana Hrvatske, a ne kao što je do sada – fikus predsjednika.

Aludirate li na promjenu Ustava iz 2000. godine?

Da, jer bio je nepotreban, što se i pokazalo kao gubitak moći institucije Predsjednika RH, čime se postiglo razvodnjavanje odgovornosti institucija izvršne i zakonodavne vlasti na što su se nastavili postupci koji su slijedili poslije, tj. uvođenje članaka 141. i 142. Ustava. Tim se člancima počela uništavati suverenost i samostalnost naše zemlje.

Kako bi bilo razumljivije čitateljima, možete li iscrpnije objasnite tu vašu tvrdnju?

Sve je to bilo 2000. godine kada je Račanova vlada izmjenom Ustava i zakona, koji su bili doneseni 1990-ih godina, pokazala kako joj nije bilo stalo do stvaranja i razvoja uspješne i sretnije Hrvatske i kako uopće ne namjerava provesti reviziju pretvorbe i privatizacije, na temelju čega je i dobila izbore. Mnogo je njihovih jataka sudjelovalo u stvaranju takvoga scenarija. Naši građani trebaju znati pravu istinu od samoga početka kada se bližio kraj, tj. raspad SFRJ. Ondašnji SKH ‒ Savez komunista Hrvatske donosi odluku o višestranačkim izborima, čime se raspao taj SKH iz čijih su se redova članovi podijelili na tri dijela.

Tako je nastao Račanov SDP (SKH ‒Stranka demokratskih promjena), zatim drugi dio koji je organizirao „balvan revolucijuˮ kojima su se priključile Srpske nacionalne stranke, a treća je grupa čekala rasplet događaja na prvim demokratskim izborima nakon kojih su se priključili pobjednicima izbora te crvene kapute zamijenili za plave. U to vrijeme JNA i pobunjeni Srbi napadaju RH, a u ono vrijeme istinski domoljubni HDZ pokušava složiti obranu naše zemlje.

Cijelo to vrijeme ekipa „presvučenihˮ, koristeći se gužvom ratnog stanja, smišlja plan kako i na koji način pokrasti i uništiti hrvatsko gospodarstvo, dok predsjednik Tuđman razmišlja o obrani Hrvatske opstojnosti. Tako se počeo provoditi zakulisni plan uništavanja Hrvatske. Dok su jedni gubili živote za našu zemlju, drugi su kroz rupe u zakonima ostvarivali svoje ciljeve na štetu propadanja naše zemlje. Profit okupan u krvi, a sve pod nazivom „domoljubljeˮ.

U današnjoj Hrvatskoj, poznavajući sastav i omjer snaga političkih stranaka u Saboru, vi ste uvjerenja kako se može zaista provesti revizija pretvorbe i privatizacije?

U tome i jest bit da sve dosadašnje stranke, koje su sudjelovale u vlasti, tj. na političkoj sceni u Saboru od 2000. godine do danas, nisu pokazale stvarnu volju i želju da uopće pokrenu to pitanje iako je u Ustavu Republike Hrvatske te u Zakonu o pretvorbi i privatizaciji lijepo rečeno da te radnje i ratni zločini ne zastarjevaju. Razlog njihova nerješavanja objasnio sam u prethodnom pitanju.

I kako bi vi to i na koji način ostvarili?

Samo stvaranjem jake stranke od naroda i preuzimanjem odgovornosti, uvođenjem meritokracije uz nužno buđenje svijesti i političkog educiranja članova što smo u tišini pripremali i radili sve ove nepune četiri godine. Na taj način s ujedinjenim Hrvatima i snagom glasova u našem Parlamentu možemo preuzeti vlast i početi prvo s izmjenama Zakona i Ustava te provesti reviziju pretvorbe i privatizacije, a odgovorne za sve nezakonite radnje kazniti. Time bismo vratili vjeru u naše pravosuđe. Zatim bismo na osnovi  toga vratili nacionalizacijom u državno vlasništvo sve što će hrvatsko gospodarstvo vratiti na pravi put oporavka; banke, opstale tvornice…

Od kuda jamstvo uspjeha bez ulaganja stranog kapitala?

Sav kapital – dobit – profit bivših i sadašnjih stranaca vlasnika punio bi proračun na način određen zakonom.

Ali, ne mislite da će vas u tome sprečavati zakoni EU-a?

I za to ima lijeka, što sam vam prije objasnio.

Što ste time mislili? Jeste li vi protiv članstva u EU-u?

Ne. No protivimo se takvom načinu preraspodjele moći vlasti oligarhije koju nismo ni poznavali. Pumpali su nas svih ovih godina informacijama kako ćemo ulaskom u Europsku uniju doživjeti blagostanje pa su zato 2010. godine i promijenili Ustav, točnije članak 141. koji je prije jamčio opstojnost i suverenitet hrvatskom narodu prema kojem je 70 % birača trebalo odlučiti o pripajanju nekoj novoj zajednici. Izmjenom Ustava 2010. godine uveli su, meni neshvatljivo, novi članak prema kojem 25 % birača može odlučiti o tako važnoj stvari, posebno tako skriveno od javnosti.

Zar to nije dovoljno da se sumnja u „zajedničkeˮ dobro osmišljene radnje i plavih i crvenih, pogotovo kada je sada jasno vidljivo da je sve išlo na štetu hrvatskog naroda i hrvatske države, a sve pod parolom o procvatu Hrvatske u Europskoj uniji. Sada je jasno da smo uvenuli. I da vam na kraju dam odgovor na postavljeno pitanje. Ne, nisam protiv našeg članstva u Europskoj uniji, ali sam za EU nacija, čime bi se sačuvalo i očuvalo samostalno odlučivanje vlastitog naroda u vlastitoj državi. Nažalost, sadašnje je stanje naše Republike Hrvatske takvo da od svega imamo jedino grb, zastavu i himnu.

Kada ćete objaviti kandidaturu za predsjednika države?

To smo na trećoj obljetnici stranke, u ožujku, za sve naše članove objavili na našemu velikome stranačkom skupu, a javnost ćemo o tome obavijestiti tijekom lipnja.

Koja je Vaša poruka hrvatskoj javnosti?

Samo ujedinjenjem razjedinjenih Hrvata i Hrvatskih građana u domovinskoj i iseljenoj Hrvatskoj možemo vratiti Hrvatsku Hrvatima i njenim građanima, ovaj put u miru jer samo onaj koji voli svoju domovinu može reći da je domoljub, a onaj koji voli svoj rod je rodoljub. Zajedno možemo stvoriti bolju budućnost svima, jer ona je važna za našu djecu i unuke, kojima trebamo ostaviti uređeniji svijet nego što je naš.

Petar Kolovrat Foto:press

Više o stranci HSSČKŠ Hrvatska stranka svih čakavaca kajkavaca i štokavaca pogledajte na web sjedištu stranke http: hsscks.hr

 


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •