Istaknuti HDZ-ovac kontra stranke: I ja podržavam Brunu Esih

ožujak 26, 2017 maxportal
Share Button
Iako je vrh stranke jasno poslao poruke što će se dogoditi onim HDZ-ovcima koji će aktivno podržavati Brunu Esih ili nekog drugog kandidata, to nije zabrinulo stranačkog veterana Andriju Hebranga koji će podržati Esih
Hebrang je za Večernji list kazao kako ne očekuje posljedice zbog podrške Esih jer, kako kaže, on sam nije na nekoj funkciji.“Prgomet je službeni kandidat HDZ-a, kojeg su podržala sva stranačka tijela i ja to kao član stranke poštujem. No, kao građanin opredjeljujem se za Brunu Esih jer ona zagovara utvrđivanje istine o komunističkim grobovima, kojih je u Hrvatskoj 960. To se poklapa s mojim dugogodišnjim stavovima i zato je podržavam”, rekao je Hebrang.

Podsjetimo, predsjednik HDZ-a Andrej Plenković jučer je kazao da očekuje od svih članova zagrebačkog HDZ-a da čvrsto podrže Dragu Prgometa kao kandidata.

“Druge kandidature me ne zanimaju, a oni koji budu radili protiv našeg kandidata, za to će snositi posljedice. Neću tolerirati nikoga ni da se poziva na birače HDZ-a, a nije član HDZ-a i da politiku i retoriku koje ne pripadaju HDZ-u medijski i na opskurne načine nastoji predstaviti kao politiku HDZ-a. Birači HDZ-a su izabrali mene i ovu vladu i imaju povjerenje u HDZ koji gradim i očekujem da se to vidi i u Zagrebu”, poručio je Plenković.

Nakon što je Bruna Esih objavila kandidaturu na to što propisuje HDZ-ov Statut podsjetio je i šef Kluba zastupnika te stranke Branko Bačić.

O tome što misli o Esih ovaj tjedan prokomentirao je i njen dobar prijatelj Zlatko Hasanbegović.

“Samo sam jasno rekao i bio bih licemjer kad ne bih rekao da je od svih postojećih kandidata po političkim stajalištima, mojim shvaćanjima najbliža Esih. Žao mi je što nije kandidatkinja HDZ-a. Ona je dobar kandidatat. HDZ ima drugog kandidata kojeg je predložio Plenković. Prgomet je jedini kandidat kojeg HDZ ima. Istaknut je u legalnoj proceduri. Konačni pravorijek dat će birači”, kazao je Hasanbegović.

MP/Foto:pxllKomentari
Share Button