Jelić prozvao bivšu vlast u Kninu: Na večere su trošili i do 35. 000 kuna

srpanj 16, 2017 maxportal
Share Button

Marko Jelić koji je prije mjesec dana stupio na čelo grada Knina, na Facebooku je, bez navođenja konkretnih imena, prozvao Josipu Rimac koja je grad vodila prije njega.Jelić je na svojoj Facebook stranici objavio priopćenje u povodu svog prvog mjeseca na vlasti. Napisao je kako su u ovih mjesec dana imali jako puno posla kako bi detaljno ušli u funkcioniranje Grada i sagledali financijsku situaciju.

Tvrde da je nova vlast u Kninu zatekla je lošu situaciju u gradskoj blagajni, a stanovništvo je u velikim problemima s neasfaltiranim i neosvijetljenim cestama, a prethodna vlast je neumjesno trošila na večere od 35.000 kuna za kupnju glasova

Poštovani sugrađani i dragi prijatelji. Prošlo je mjesec dana kako smo stupili na čelo našeg Grada. U tih mjesec dana imali smo jako puno posla. Nama također treba jedno određeno vrijeme kako bismo sagledali stvari i što bolje se uputili u funkcioniranje gradske uprave kako bi mogli što kvalitetnije započeti s ostvarivanjem zacrtanih ciljeva.

U ovih mjesec dana odradili smo vrlo važne sastanke s predstavnicima različitih ministarstava, predstavnicima različitih gradova i općina, poduzetnicima te smo uspjeli odraditi i jedan prijem građana koji su bili zainteresirani da dođu u posjet gradonačelniku.

Mjesec dana je kratak rok za određene stvari, međutim, smatramo da ćemo najbolje rezultate ostvariti ako krenemo prvo s organizacijom same gradske uprave. Na raspolaganje su nam ostavljena minimalna sredstva te se u skladu s tim moramo organizirati, raditi na uštedama i na najbolji način iskoristiti ono što imamo. Naši sugrađani nemaju osnovnih uvjeta za život i rješavanje toga nam je prioritet. U ljetnim mjesecima ljudi nam nemaju vode i godinama se dozvoljava da se ta ista situacija ponavlja iznova. To više ne može tako. Činimo sve kako se to više ne bi dogodilo.

Mnogi naši sugrađani imaju problem rasvjete i asfalta, sredstva koja su osigurana na razini godine za te potrebe, gotovo su u cijelosti potrošena do polovine godine. Najveći dio potrošen je u službi političke kampanje naših prethodnika koji su stihijski odrađivali stvari i ne postavljajući prioritete na taj način kupovali glasove. Ima tu mnogih stvari koje nisu odrađene kako treba, al na žalost, dok su neki plaćali večere od cca 35.000,00 kn, naši sugrađani su ostajali bez puno važnijih i prioritetnijih stvari.

Uskoro ćemo objaviti popis svih poduzetih koraka i kratak izvještaj o trenutnom stanju kao i planove koje namjeravamo ostvariti. Odrađivamo zaista mnogo posla, međutim, većina našeg rada nije vidljiva našim sugrađanima. Formiramo tim koji će Vas na tjednoj bazi obavještavati o svim našim aktivnostima te ćemo nastojati što više naših sugrađana uključiti u iste.”

MP/foto:FaH

Komentari
Share Button