Jelinić tužio Peternela zbog tvrdnje da ‘Nacional reketari, laže i uništava ljude’

ožujak 8, 2017 maxportal
Share Button

Tjednik Nacional podnijet će za početak kaznenu prijavu protiv Igora Peternela, člana Hrvatskog helsinškog odbora zbog kleveta izrečenih preko njegova Facebook profila, kazao je za N1 Berislav Jelinić, glavni urednika lista.

Izdavač Nacionala smatra klevetničkim i krajnje uvredljivim te neistinitim i neprimjerenim njegove tvrdnje u kojima, među ostalim, kaže da Nacional laže, obmanjuje i uništava ljude.Peternelova objava na njegovu Facebook profilu glasi:

‘Nacional sutra donosi na naslovnici Sauchu i vrlo afirmativan tekst u kojem on spašava naciju svojim istražiteljskim sposobnostima i velikom žrtvom. Ne ulazeći u špekulacije o njegovoj krivnji stoji činjenica da je Sauchina supruga Sauchina odvjetnica, a usput je i odvjetnica Nacionala. U istom broju Nacional donosi i priču o prevarama u udruzi Senzori.Toj udruzi pomagali su mnogi poznati građani ove zemlje, a fotografije vlasnika u drustvu tih donatora objavljivane su posvuda. Sasvim slucajno u Nacionalu objavljuju jedino sliku Ane Karamarko u kontekstu malverzacija u udruzi iako ih je Ana kao i brojni drugi samo naivno pomagala!

To je jedan od primjera novinarstva u Hrvatskoj–koje laže, obmanjuje, selektivno štiti interesne skupine, kreira naručene afere, zataškava, reketari, smjenjuje, uništava ljude, utječe na rezultate izbora !! I dok bude takvo ni drustvo nece biti normalnije!! Dok ih se konačno ne razjuri!!’

MP/foto:pxllKomentari
Share Button