Ministar Marić sa varaždinskim županom i čelnicima gradova i općina o aktivaciji državne imovine

svibanj 21, 2018 maxportal
Share Button

Ministar državne imovine Goran Marić sa suradnicima u ponedjeljak, 21. svibnja 2018. godine u Varaždinu je održao radni sastanak s varaždinskim županom Radimirom Čačićem, gradonačelnikom Varaždina Ivanom Čehokom te gradonačelnicima i načelnicima općina s područja Varaždinske županije.Stanje državnih nekretnina te mogućnosti njihova korištenja za gospodarski razvoj općina, gradova i županije bile su glavne teme radnoga sastanka.

Župan Čačić izrazio je zadovoljstvo posjetom ministra Marića, a sastanak je ocijenio korisnim i plodonosnim. Skrenuo je pozornost na 50-tak neriješenih predmeta u županiji.

„Važno je stvoriti zakonodavni okvir, instrumentarij kojim država može pustiti imovinu u društveno najkorisniju funkciju. Novim Zakonom o upravljanju državnom imovinom siguran sam da će se riješit mnogi predmeti koji ovoga trenutka stoje”, rekao je župan Čačić naglašavajući kao najvažnije projekte u županiji; projekt dvorca u Vinici i projekt jahaonice.

Ministar Marić tom je prigodom, između ostalog rekao:

„Jedinice lokalne i područne samouprave postoje da bi država bila što bliža i što raspoloživija ljudima. Nema druge uloge, svrhe i razloga postojanja institucija  kako vaših lokalnih jedinica, Ministarstva državne imovine, i svake druge. Najveći dio teškoća i predmeta koje imaju općine, gradovi i županije riješit će se novim Zakonom o upravljanju državnom imovinom.  

On će pokazati novi pristup, svijest i spoznaju o stanju državne imovine i značaj njezina potencijala. Htjeli smo da Zakon bude jednostavan, otvoren, susretljiv, kakvi zakoni i trebaju biti.

S aktivacijom državne imovine proračun Republike Hrvatske bit će bogatiji, prihodi će se povećati, jedinice lokalne samouprave će oživjeti, osigurat će se nove investicije, a to znači nova zapošljavanja i ostanak ljudi u tim krajevima“, rekao je ministar Marić.

MP/Foto:press

Komentari
Share Button