Mrak Taritaš poziva na peticiju za Maju Sever, Dujmovića ne spominje

rujan 12, 2017 maxportal
Share Button

Zbog ukidanja emisije “Hrvatska uživo”, preciznije zbog Maje Sever, reagirala je gotovo zaboravljena Anka Mrak Taritaš pišući da je riječ o “napadu na novinarstvo kao struku i napad na slobodu medija”.Zanimljivo da nitko nije reagirao kad je ukinuta emisija Tihomira Dujmovića, druga najgledanija na HRT-u. Dujmović je otjeran s HRT-a, a Maju Sever će premjestiti iz jednog emisije u drugu.

Emisija Hrvatska uživo emitirala se 13 sezona, a brojni prilozi iz te emisije posljednjih godina mogu se uzeti kao primjer neprofesionalzma, političkog navijanja i svjesnih i zlonamjernih laži, (kao u slučaju Hrvatskih studija), u čemu je prednjačila upravo Maja Sever.

Neslužbeno su na HRT-u moglo čuti da je emisija “Hrvatska uživo” ukinuta zbog pada gledanosti i političke nekorektnosti. Na početku emititranja emisija je imala gledanost oko 32 posto, a trenutno je manja od 8 posto.

Gotovo zaboravljena Anka Mrak Taritaš na svom facebook profilu poziva na peticiju za ostanak emisije na HRT-u.

“Nakon ukidanja emisije Hrvatska uživo uslijedio je ružan i primitivan napad na Maju Sever, urednicu emisije i novinarku HRT-a. Ovo što se događa napad je na novinarstvo kao struku i napad na slobodu medija. Mislila sam da su ovakve stvari daleko iza nas, ali očito svjedočimo retrogradnim procesima u društvu”, napisala je Mrak- Taritaš.

M. Marković/foto:press

Komentari
Share Button