MRŽNJU PREMA KAPTOLU BEUS NE MOŽE SAKRITI: “Katolička crkva je izdajnička prema hrvatskom narodu!”

travanj 12, 2018 maxportal
Share Button

Zastupnik Glasa Goran Beus Richembergh, nakon rasprave o Istanbulskoj konvenciji, na facebooku je izvrijeđao Katoličku crkvu i sve koji misle drugačije od njega.Beus Richembergh piše:

“Rasprava o Istanbulskoj konvenciji u Hrvatskom saboru i javnosti donijela je višestruku korist.

Pokazala je da će većina zastupnika i zastupnica glasati za njenu ratifikaciju jer razumije njen stvarni smisao, ciljeve i moguće učinke (makar je do njene primjene dug put jer podrazumijeva promjenu društvene svijesti o nasilju nad ženama i nasilju u obitelji, što će biti mukotrpan proces).

Drugo, pokazuje se da većina narodnih zastupnica i zastupnika ipak slijedi volju i stavove dviju trećina građana, a ne interesnih skupina predvođenih Katoličkom crkvom.

Treće, više nego ikad postalo je jasno kako beskrupuloznu, destruktivnu, štetočinsku pa i prema svome narodu izdajničku ulogu igra Katolička crkva kad je riječ o njenom odnosu prema ljudskim pravima, osobito pravima žena, sekularnosti države, poštivanju izbornoga legitimiteta narodnih zastupnica i zastupnika i autonomnosti političkih institucija.

I četvrto, osvijestila je i kod dobrog dijela vodstva HDZ-a (čijih 60% glasača podupire ratifikaciju Konvencije) da je u Hrvatskoj 2018. godine, kako je to rekao sam Plenković, na djelu zabrinjavajuće snažan protueuropski sentiment koji lažima i plašenjem ljudi društvo vraća u tamu prošlosti i priječi njegov razvoj.

To zadnje je jako važno jer je tog monstruma koji ždere hrvatsku socijalnu supstancu i uništava njenu budućnost stvorio sam HDZ.”

Zastupniku Glasa Goranu Beusu Richemberghu, koji je odrastao u vrijeme komunizma, totalitarnog sustava koji je osuđen od cijelog svijeta, očito treba pomoć da bi razumio što je demokracija, ljudska prava, prava čovjeka i sloboda govora 

M.M. /Foto: press

Komentari
Share Button