Od sutra velike promjene, koristite li Uber ove novosti trebate znati

lipanj 1, 2018 maxportal
Share Button

Od sutra, svako vozilo koje vozi putem Uber aplikacije u Hrvatskoj mora biti označeno taksi oznakama – oznakom na krovu i bočnim oznakama s natpisom “Taxi”.U zadnjih nekoliko tjedana Uberovi partneri-vozači prolazili su kroz proces usklađivanja s novim Zakonom o prijevozu u cestovnom prometu. Kako bismo te pravovremeno informirali te kako ne bi bilo iznenađenja prilikom tvoje sljedeće vožnje, želimo ti dati do znanja koje pozitivne promjenemožeš očekivati već od sutra.

Stupanjem na snagu novog Zakona i pripadajućih Pravilnika, Uber i dalje ostaje aplikacija koja će ti na jednostavan i najpovoljniji način omogućiti kretanje gradom, ali vozila Uberovih partnera-vozača (samostalnih tvrtki i obrta) službeno postaju taksi vozila.

Od sutra, svako vozilo koje vozi putem Uber aplikacije u Hrvatskoj mora biti označeno taksi oznakama – oznakom na krovu i bočnim oznakama s natpisom “Taxi”.

Isto tako, Uberovi partneri-vozači od sada će smjeti koristiti brze (žute) trake, čime će kretanje gradom u Uberu biti još brže. Također, ono što je bitno za tebe, a utječe na povećanje kvalitete i sigurnosti, vozila će biti do maksimalno 7 godina starosti.

Iz Ubera upozoravaju da bi se u idućih nekoliko dana mogla dogoditi nešto duža čekanja na vozača nego što je uobičajeno.

MP/foto:press

Komentari
Share Button

TAG