OTKAZ ZBOG LAJKA NA FACEBOOKU: SDP-ov direktor uvodi verbalni delikt i vraća Hrvatsku u komunizam

srpanj 13, 2017 maxportal
Share Button

Otvoreno pismo koje je uputila predsjednici RH Kolindi Grabar-Kitarović, gradonačelniku Ivanu Penavi i hrvatskom narodu”, moglo bi Tatjanu Miljak iz Vukovara stajati otkaza na njezinu radnom mjestu u tvrtki Borova. Pet radnika već je dobilo otkaz.Nakon što je pismo, u kojem traži ostavku predsjednika Uprave Gordana Kolundžića i Ndzornog odbora, objavila na svom Facebook profilu Miljak je dobila upozorenje Uprave tvrtke da krši obveza iz radnog odnosa i mogućnost otkaza Ugovora o radu.

Isto  upozorenje je dobilo  još 19 zaposlenika Borova, koji su njezinu objavu “lajkali”, dok s petoro trgovaca u drugim gradovima Hrvatske, koji  “lajkali” spornu objavu, na kraju lipnja nije produljen ugovor o radu na određeno vrijeme.

VEZANI SADRŽAJ:

 

Miljak je svoje pismo objavila 29. ožujka u jeku financijske krize u Borovu, kada su radnici strepili hoće li dobiti plaću. U njemu je žestoko kritizirala aktualnog predsjednika Uprave Gordana Kolundžića, pri čemu je, među ostalim, zatražila od predsjednice i gradonačelnika “u svoje i u ime 600-tinjak radnika ove tvrtke da nas spasite pošasti koja se uvukla u ovu tvrtku prije pet godina i unatoč promjeni vlasti, predsjednik Uprave g. Kolundžić još je u njoj i provodi ne promociju Borova, nego SAMOPROMOCIJU, jer situacija je daleko od onoga što se šalje u javnost. to znamo najbolje mi, tj. većina nas koji radimo u Borovu. On je čovjek koji bi prvi “skinuo gaće” kako bi ostao u Borovu…, koji je za njega krava muzara.”

Predložila je i da se novim predsjednikom Uprave imenuje Vanda Tomić Đaković, bivša djelatnica Borova, koju je opisala kao “uspješnu menadžericu s radnim iskustvom dužim od 25 godina”.

Nije nam poznato kako su reagirali u Uredu predsjednice nakon zaprimljenog pisma, a ako ej suditi po prijetznjama  koje direktor upućuje zapsolenicima, pismo nije naišlo na odjek.

Rječ je neuobičajenoj situaciji koja je vjerojatno raritet, čak i za Hrvatsku, a da tu neke stvari ne “štimaju”, potvrdio nam je i jedan vrhunski stručnjak za radno pravo, koji nas je zamolio da mu ne objavljujemo ime, s obzirom na to da je riječ o postupku koji je u tijeku, odnosno koji nije pravomoćno okončan.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, kojemu je pismo također upućeno, pozvao je na smirivanje situacije, stao u zaštitu zaposlenika nazvavši potez uprave Uprave Borova ‘nedopustivim političkim pritiskom‘.

– Opet se moramo pitati zašto smo u Vukovaru frustrirani, kada netko tko je došao iz Zagreba još za vrijeme Kukuriku koalicije donosi takve odluke, zastrašuje i prijeti radnicima Borova. No, da su u tvrtki zdravi odnosi to bi se riješilo razgovorom – poručio je Penava.

M.M. /foto: Vukovarske novineKomentari
Share Button