Policija uhitila tri pljačkaša, jedan je iz Zagreba, dvojica iz Srbije

studeni 17, 2020 maxportal
Share Button

Zagrebačka policija stala je na kraj serijskim lopovima koji su uz prijetnju airsoft pištoljem tijekom mjesec dana odradili 12 razbojništava i pritom zaradili oko 45 tisuća kuna. Lisice na ruke stavili su 25-godišnjem Zagrepčaninu te dvojici državljana Srbije starih 21 i 22 godine.Val razbojništava započeli su početkom listopada na području zagrebačke Trešnjevke a operirali su sve do Črnomerca. Prema ustaljenom scenariju u neposrednu blizinu odabranih meta, a bilo je devet trgovina i tri benzinske postaje, dovozili su se autom.

Zatim se 25-godišnjak krajnjih stotinjak metara vozio na biciklu kojeg je vadio iz prtljažnika auta i potom uz prijetnju zračnim pištoljem zaposlenicama, krao novac.

S plijenom se brzinom munje vraćao do auta gdje su ga srbijanski prijatelji čekali i kojima je davao novac i oružje nakon čega su se odvojeno udaljavali s mjesta događaja.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, trojica lopova su predana pritvorskom nadzorniku, a protiv njih je nadležnom državnom odvjetništvu dostavljeno posebno izvješće.

(Hina/Foto: ilustracija)

Komentari
Share Button