ŠIZOFRENIJA U USKOKU: Nove kaznene prijave protiv Sani Ljubičić, bivše Cvitanove zamjenice u USKOK-u 

4 siječnja, 2020 maxportal
Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Maxportal je već objavio dopis Ministarstva unutarnjih poslova kojim se izvješćuje Slavena Čolaka da su  kaznene prijave Slavena Čolaka, Fantazija projekt d.o.o., Fantazija vodeni park d.o.o., Fantazija zabavni park d.o.o., Fantazija hoteli d.o.o. protiv bivše zamjenice ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić, zamjenika ravnatelja USKOK-a Saše Manojlovića i dr. dana 29.05.2019.g. od strane Ministarstva unutarnjih poslova proslijeđene na daljnje postupanje USKOK-u.Prijave su  zaprimljene pod njihovim brojem predmeta br. K-US-148/09, IS-US-18/09, a  predmet se nalazi u ingirenciji upravo bivše zamjenice ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić i zamjenika ravnatelja USKOK-a Saše Manojlovića.

Dakle, Ministarstvo unutarnjih poslova proslijedlo je kaznene prijave na postupanje prijavljenim osobama da same odluče o postojanju ili nepostojanju svoje kaznene odgovornosti  što predstavlja ne samo pravosudni skandal nepojmljiv u uređenim pravnim državama već isto ukazuje i na totalno bezakonje prisutno u svim sferama hrvatskog pravosuđa.

Zbog prethodno navedenog nezakonitog postupanja pravosudnih tijela, Slaven Čolak i grupacija Fantasyland uputili su Ministarstvu pravosuđa zahtjev za provođenje izvanrednog inspekcijskog nadzora koji je dostavljen na znanje Vladi Republike Hrvatske, svim saborskim zastupnicima, saborskom odboru za pravosuđe, saborskom odboru za predstavke i pritužbe i dr., a cijeli ovaj slučaj prijavljen je i nadležnim europskim instancama o čemu je maxportal također već pisao.

Maxportal je u više navrata zatražio i očitovanje Ministarstva pravosuđa o tome što je poduzelo po prijavljenim zlouporabama i nezakonitostima počinjenim od strane prijavljene Sani Ljubičić i ostale ekipe iz DORH-a, no očitovanje do današnjeg dana nismo dobili što ukazuje da se radi o sustavnom i organiziranom pokušaju zataškavanju kriminala unutar najviših pravosudnih tijela i institucija Republike Hrvatske što podliježe i kaznenoj odgovornosti svih visokopozicioniranih službenih osoba Državnog odvjentištva i Ministarstva pravosuđa koji u tome već godinama sudjeluju.

Opseg i težina počinjenih zlouporaba i nezakonitosti za koje se tereti Sani Ljubičić kao službena osoba, a za koje je maxportal i javno objavio dokaznu dokumentaciju koja je sastavnim dijelom podnesenih kaznenih prijava protiv Sani Ljubičić i dr., sasvim sigurno ukazuje i na teške oblike poremećaja u pravosudnom sustavu što se uzročno posljedično prenosi na sustav u cjelini što i jeste razlogom šizofrenog stanja u hrvatskom pravosuđu

A kako je šizofrenija neizlječiva bolest koja se može samo zalječiti, na nadležnim je tijelima i institucijama, u ovom konkretnom slučaju Ministarstva pravosuđa RH, Državnog odvjetništva RH, Državnoodvjetničkog vijeća i dr.  odgovornost otklanjanja uzroka bolesti unutar pravosudnog sustava, a što nužno podrazumijeva i trajno razrješenje s dužnosti osoba iz pravosudnog sustava koje nezakonitim ili pak iracionalnim postupanjem kao posljedica određenih poremećaja narušavaju pravnu sigurnost.

Ukoliko se radi o ovom drugom slučaju, iracionalnom postupanju službene osobe kao posljedica određenih poremećaja, isto predstavlja i višu silu za što na raspolaganju stoje i nadležne za takve oblike bolesti predviđene ustanove, slijedom čega nadležna tijela i institucije imaju obvezu utvrditi postojanje ili nepostojanje takve prepreke za obnašanje visokopozicionirane službene dužnosti.

OPTUŽNICA TZV. „HPB BANKOMAT“ – DOKAZ PRISUTNOSTI ŠIZOFRENIJE U PRAVOSUDNIM TIJELIMA I INSTITUCIJAMA REPUBLIKE HRVATSKE

Shizofrenija je psihička bolest, složeni poremećaj funkcije mozga koja se sastoji od skupa karakterističnih simptoma. Shizofrenija oboljeloj osobi otežava, iskrivljava ili sasvim onemogućuje razlikovanje stvarnih (realnih) od nestvarnih (nerealnih) doživljaja ili iskustava. Zbog krivog prepoznavanja stvarnosti, logično razmišljanje gubi svoje uobičajene odrednice i kreće se nama nerazumljivim i nelogičnim kolosjecima.

Shizofrenija je obilježena psihozom (gubitkom dodira sa stvarnošću), halucinacijama (lažnim percepcijama), iluzijama (umišljenim uvjerenjima), neorganiziranim govorom i ponašanjem, osjećajnom otupjelošću (ograničenim rasponom emocija), spoznajnim ispadima (poremećenim zaključivanjem i rješavanjem problema) te profesionalnom i društvenom disfunkcijom. Uzrok nije poznat, no postoje jaki dokazi o genetičkom nasljeđu.

Općenito se simptomi šizofrenije svrstavaju u pozitivne, dezorganizirane, negativne i spoznajne. Pozitivni simptomi su obilježeni pretjeranim ili promijenjenim normalnim funkcijama; negativni simptomi smanjenjem ili gubitkom normalnih funkcija. Dezorganizirani simptomi obuhvaćaju nered u mislima i neobično ponašanje. Spoznajni simptomi su ispadi u obradi podataka i rješavanju zadataka. Osoba može imati simptome jedne ili svih vrsta.

Maxportal je već objavio čitav niz apsurdnih a prije svega teških oblika zlouporaba i nezakonitih postupanja službenih osoba u hrvatskom pravosuđu nepojmljivih u najtotalitarnijim režimima, a kamoli u državama članicama Europske unije kojom Republika  Hrvatska upravo predsjeda kao njena punopravna članica.

Teško je i nabrojati sve zlouporabe i nezakonitosti bivše Cvitanove zamjenice ravnatelja USKOK-a Sani Ljubičić za koje je ista još 2015.-te godine prijavljena Ministarstvu pravosuđa, Državnom odvjetništvu i ostalim nadležnim tijelima i institucijama Republike Hrvatske, a o čemu su Maxportal i drugi mediji već pisali.

Nitko nije reagirao. A rezultat svega toga, prije svega nepostupanja nadležnih, unaprijeđenje je gospođe Sani Ljubičić sa mjesta zamjenice ravnatelja USKOK-a na mjesto županijske državne odvjetnice u Zagrebu, a na koje mjesto je imenovana odlukom glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana koji je Sani Ljubičić kao osobi od povjerenja dao u rad predmet Agrokor u kojem je zaposlen Cvitanov sin Vedran, a nakon čega je u ožujku 2018.g., neposredno pred odlučivanje o novom mandatu glavnog državnog odvjetnika za razdoblje 2018.g. – 2022.g., po prijedlogu tadašnjeg glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana Sani Ljubičić napredovala i na mjesto zamjenice glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana o čemu je pred Hrvatskim saborom govorio saborski zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić u travnju 2018.g. kada je Dinko Cvitan kao glavni državni odvjetnik branio Izvješće o radu DORH-a pred Hrvatskim saborom.

Podsjetimo, na upit Maxportala DORH je zatajio da je Cvitanov sin zaposlenik u Agrokoru navodeći u priopćenju da “Luka Cvitan nije zaposlenik Agrokora”, skrivajući da je zaposlenik u Agorkoru Vedran Cvitan, sin glavnog državnog odvjetnika Dinka Cvitana.

Nakon što je zastupnik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić u travnju 2018.g. pred Hrvatskim saborom javno prozvao Sani Ljubičić za brojne zlouporabe i nezakonitosti te prozvao Državno odvjetništvo i Ministarstvo pravosuđa koji su se oglušili provesti nadzor i sankcionirati prijavljeno nezakonito postupanje Sani Ljubičić, Dinko Cvitan je s pozicije glavnog državnog odvjetnika pred Hrvatskim saborom dana 18.04.2018.g. (neposredno pred izglasavanje novog mandata glavnog državnog odvjetnika u svibnju 2018.g.) iznosio neistine i obmanjivao hrvatsku javnost i saborske zastupnike navodeći da je gđa. Sani Ljubičić primila državnoodvjetničku nagradu za optužnicu u slučaju Hrvatske poštanske banke d.d. tzv. „HPB Bankomat“ vršeći na taj način kao tadašnji glavni državni odvjetnik nedopušten pritisak na pravosuđe vezano za predmet u tijeku, a sve to unatoč činjenici da gSani Ljubičić nikada nije dobila državnoodvjetničku nagradu za predmet tzv. „HPB Bankomat“ što je i službeno potvrdilo samo Državno odvjetništvo RH na upit Maxportala.

Vještačenje Agrokora

Maxportal i ostali mediji već su pisali i o spektakularnom vještačenju u predmetu Agrokor za što je od strane Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu i Sani Ljubičić angažirana tvrtka Mrak usluge u vlasništvu informatičkog stručnjaka Marka Rakara, a kojoj je na ime usluga pomoći u istrazi isplaćeno više od milijun kuna uz obrazloženje da Državno odvjetništvo i policija nemaju dostatne resurse, prenio je RTL.

Već i takvo obrazloženje da Državno odvjetništvo i policija nemaju dostatne resurse i više je nego zabrinjavajuće po sigurnosni sustav Republike Hrvatske koji je i dodatno ugrožen postupanjem Sani Ljubić koja je kao vanjskog suradnika za pomoć u istrazi Agrokor, a koja bi trebala biti tajna, odabrala tvrtka Mrak usluge u privatnom vlasništvu informatičkog stručnjaka Marka Rakara koji je sada aktivno uključen u kampanju za predsjednika Republike Hrvatske iz čega se razaznaje svestranost djelovanja informatičkog stručnjaka koje zasigurno nije kompatibilno sa djelokrugom rada neovisnog Državnog odvjetništva Republike Hrvatske.

Podsjetimo, Vlada Republike Hrvatske odobrila je pet milijuna kuna za vještačenja i ostale troškove u predmetu Agrokor, no kako saznaje Maxportal, posrijedi je i novi skandal kada su u pitanju vještačenja za Agrokor po nalogu Sani Ljubičić i ekipe iz Državnog odvjetništva.

Naime, prema informacijama Maxportala, u predmetu Agrokor Sani Ljubičić je u ime Državnog odvjetništva naručila i novo vještačenje, ovaj put od tvrtke KPMG u me koje je vještačenje izradio vještak Ismet Kamal, a za što su fakturirane usluge veće od 8,5 milijuna kuna.

Nije jasno kako je moguće i temeljem čega su usluge vještačenja u predmetu Agrokor fakturirane u iznosu većem od 8,5 milijuna kuna obzirom da je za vještačenja i ostale usluge u tom predmetu odobreno 5 milijuna kuna o čemu je izviještena i cijela hrvatska javnost, a što je većim dijelom već i potrošeno na usluge angažirane tvrtke Mrak usluge u vlasništvu informatičkog stručnjaka Marka Rakara.

Manipulacije, laži i obmanjivanje javnosti isključiva su posljedica nesankcioniranja prijavljenih zlouporaba i nezakonitosti od strane nadležnih tijela i institucija zbog čega se umjesto uvođenja reda u pravosuđe institucionalni kriminal u državnim i pravosudnim tijelima multiplicira do te mjere da nenormalno postaje normalno, da se loš i nezakonit rad nagrađuje a dobar i zakonit sankcionira, da ludilo, nepoštenje i iracionalnost prevladava nad poštenjem i racionalnošću što uvelike pridonosi i stvaranju negativne percepcije u javnosti o radu pravosuđa koje doista u nekim slučajevima, a kao što je to primjer optužnica tzv. „HPB Bankomat“, poprima obrise prisutnosti šizofrenije u pravosudnom sustavu.

G.M /Foto: pxll

 


Širi dalje
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •