SKANDAL: Djelatnica veleposlanstva SAD-a Metka Jelenc na plaći kod Pupovca

ožujak 17, 2017 maxportal
Share Button

Hrvatski tjednik od srijede 16. ožujka 2017., u tekstu pod naslovom “Dogorijeva li Pupovčeva luč obmane?”, objavio je da je  informaciju da Metka Jelenc, djelatnica veleposlanstva SAD-a, na platnoj listi Srpskog narodnog vijeća.U tekstu se navodi kako je dotična gospođa Jelenc sudjelovala i u izradi biltena SNV-a “Govor mržnje i nasilje prema Srbima” za prošlu godinu, autorice Tamare Opačić ( na naslovnoj fotografiji uz Pupovca).

U članku stoji i da gospođa Metka Jelenc igra presudnu ulogu u stvaranju godišnjih izvješća State Departmenta.

Gospođa Jelenc u veleposlanstvu je, po navodima Hrvatskog tjednika, zadužena jeza ljudska prava, a od SNV-a je, ističu, dobila 4.803 kune honorara, uz sumnju da je dobila i druge nagrade.

Ako je ta informacija točna, to bi moglo poljuljati vjerodostojnost izvješća State Departmenta. U slučaju da je ono nastalo po istom obrascu ili od istih autora kao i bilten SNV-a, koji instrumentalizira različite incidente u konkrente svrhe SNV-ovih političkih ciljeva, tada se postavlja pitanje – čije interese SAD zastupa u Hrvatskoj?

Informaciju o suradnji Metka Jelenc  i Srpskog narodnog vijeća u emisiji Bujica na Z1 televiziji spomenuo je i Nenad Vlahović, predsjednik Srpske pravedne stranke.

M.M./foto:

 Komentari
Share Button