Škoro otkrio s kim pregovara, napao dr. Capaka, Alemku Markotić i Plenkovića

travanj 29, 2020 maxportal
Share Button

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro otkrio je strategiju svoje stranke za nadolazeće parlamentarne izbore koji se najavljuju za srpanj ove godine, nešto ranije nego se očekivalo.“Mislim da u uvjetima u kojima je trenutno Hrvatska i u kojima narod živi nije svejedno hoće “izbori u svibnju, lipnju ili rujnu. Svaki mjesec je dragocjen. Ali razumijem nervozu vladajuće stranke i Andreja Plenkovića zbog toga što, naravno, njima je koronakriza došla kao kec na desetku, i oni definitivno smatraju da nakon ponašanja HDZ-ovog kriznog stožera i rezultata kojeg su postigli, da imaju dobre političke prilike ponovno osvojiti vlast ili barem kvalificiranu i kvalitetnu većinu. Zbog toga oni malo žure”, kazao je Škoro za RTL  optužujući Markotić i Capak da članovi HDZ-ovog kriznog stožera

“No, mislim da je to u suprotnosti s napucima Stožera kada je u pitanju prevencija borbe protiv COVID-a 19″, rekao je Škoro.

Otkrio je da su razgovarali sa svim partnerima koji su ga podržavali u njegovoj predsjedničkoj kampanji.

“To je Most, Suverenisti, odnosno Konzervativci i Hrast. Tu je naravno i Bura. Pojavio se cijeli niz kvalitetnih pojedinaca koji su se javili i koji bi htjeli surađivati s nama”, rekao je Škoro, ali i dodao da još ne može “sto posto reći da će napraviti ovu ili onu opciju”.

“Prilika je da napravimo reforme i promjene, ali duboko sam uvjeren da to gospoda iz HDZ-a i SDP-a, skupa sa svojim trgovačkim partnerima i žetončićima, ne mogu napraviti jer su u situaciji da su im ruke vezane”, kazao je Škoro.

Na pitanje znači li to da može odbaciti opciju da nakon izbora s HDZ-om ili SDP-om složi većinu, Škoro je odgovorio: “Trenutno na stolu trebaju biti pregovori i razgovori sa svim političkim opcijama koje su nama sklone i s kojima možemo ići čistih ruku u političku utrku, a što će biti nakon izbora – o tome ćemo razgovarati kada za to dođe vrijeme”.

Na pitanje o opciji da se dogovori s HDZ-om kazao je da je opcija da u ovim uvjetima treba omogućiti legalnost izbora.

“Sumnjam u legalnost izbora iz jednostavnog razloga što ne možete sada skupiti više od pet ili deset ljudi “, zaključio je Škoro.

Neslužbena je informacija da su Škorini pregovori i Mostom i sa strankama desnice vrlo napeti ( čitaj propali?) i da bi na izbore mogao izaći samostalno jer na listi ne želi kandidate koje, po eventualnom ulasku u Sabor, ne bi mogao kontrolirati.

Megy M. /Foto: rtl

 

Komentari
Share Button